Támad az ónos eső, aztán jön a havazás + videó

Négyféle csapadékkal is számolhatunk kedden.

2023. 12. 04. 20:42
havazás Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő éjszaka a Dunakanyar és a főváros térségében, valamint az Északi-középhegységben hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kezdetben nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, éjjel mindenütt beborul az ég, majd hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon már szakadozik, átmenetileg csökkeni fog.

 

Szeszélyes kedd 

Kedden jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés főként a Nyugat-Dunántúlon, esetleg a déli határ közelében fordulhat elő.

Az Északi-középhegységben délutánig még várható gyenge havazás, hószállingózás. Eközben a déli óráktól délnyugat felől csapadékzóna érkezik a Dunántúl fölé, amely először eső formájában fog érkezni.

Forrás: met.hu

 

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki azonban három nyugati vármegyére is, ugyanis az eső ezután ónos formában is érkezni fog, amelyet majd az éjszaka fokozatosan havazás vált majd fel.

Forrás: met.hu

 

 

Mínuszok

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul. Az északkeleti fagyzugokban, valamint havas tájakon ennél hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden mínusz 1 és plusz 7 fok között alakul, a déli határnál lesz enyhébb az idő.

Bár ez a hőmérséklet sokaknál már nagyon hidegnek számít, van egy hely idehaza, ahol mínusz húsz foknál is hidegebbet mértek. Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, idén először mértek

mínusz 20 foknál is hidegebbet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén található bükk-fennsíki Mohos-töbörben.

Hétfőre virradóra, miután csillapodott a szél, a hőmérséklet nagyot hűlt, olyannyira, hogy a legalacsonyabb hőmérséklet, amit mértek, mínusz 21,42 fok volt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.