Kikötötték az áramot egy bérlőnél a DK-s vezetésű önkormányzat hibájából

A DK-s vezetésű XVIII. kerület nem kötött időben szerződést a szolgáltatóval. Az önkormányzat olyan lakásokba költöztet bérlőket, amelyek lakhatásra alkalmatlanok.

Forrás: Metropol2023. 12. 08. 7:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A napokban kijött egy férfi, és kikötötte a villanyórát. Azóta semmink nincs, se meleg víz, se villany – panaszolta a Metropolnak egy férfi, akit október közepén költöztettek ki egy ideiglenes bérlakásba, miután a DK-s vezetésű XVIII. kerületi önkormányzat jelentős csúszással, de felújítja eredeti lakhelyét az Üllői úton.

 A férfi egyáltalán nem lát, felesége pedig kilencven százalékban vak. Fotó: Metropol

Mint a lap kifejti, a lakók kálváriája másfél hónappal ezelőtt kezdődött, amikor az önkormányzat átköltöztette őket az ideiglenes lakásba. Már a költözés sem jött jól, hiszen Tibor feleségét nem sokkal előtte műtötték. De miután az önkormányzat váratlan gyorsasággal felújítja a bérházat, ahol eddig éltek, nem volt más választásuk.

A kerület által kínált ideiglenes bérlakásba költöztek, ahol a napokban szintén váratlanul kikötötte a szolgáltató az áramot. Ekkor derült ki Tibor számára, hogy az önkormányzatnak nincs érvényes szerződése. A férfi egyébként egyáltalán nem lát, felesége pedig kilencven százalékban vak.

 

A baloldali önkormányzat felelőtlensége

– Jól mutatja a baloldali önkormányzat felelőtlenségét, hogy amikor Tibor jelezte, hogy nem tudja használni a hűtőt, a telefont sem tölteni, és még borotválkozni sem tud, azt válaszolta neki cinikusan a vagyonkezelő: ne aggódjon, mert lehet, hogy jól áll a szakáll – mondta Kádár Tibor fideszes önkormányzati képviselő a lapnak. A kormánypárti politikus emlékeztetett: nem ez az egyetlen felelőtlensége a Petrovai László párbeszédes politikus által irányított lakásgazdálkodásnak.

Az utóbbi egy hónapban ez a harmadik olyan alkalom, ami jól mutatja, hogy a bérlakás-kiutalási gyakorlat rossz, a vagyonkezelő képtelen közszolgálati szerződéseket kötni.

– Tiborék esetében az igény elküldése a szolgáltatónak nem egyenlő azzal, hogy érvényes szerződéssel rendelkezik az önkormányzat. Ráadásul jóval nagyobb felelősség terheli őket, hiszen testi fogyatékos a pár. A baloldali városvezetés kampányígéreteivel és hangzatos szlogenjeivel szemben ebből is kiderül, hogy valójában nem lehet rájuk számítani. Jelenleg minimum gondatlanul jártak el, amikor megkötött szerződés nélkül adtak bérbe lakásokat, bízva abban, hogy az ilyen ügyek nem kapnak nyilvánosságot – tájékoztatott. A lap szerint Tiboréknál másfél hónap után kötötték ki az áramot, egy másik család szintén olyan lakásba került,

ahol két nap múlva megjelent az áramszolgáltató, és leszerelte az órát, mert az önkormányzatnak ott sem volt érvényes szerződése.

Egy harmadik családot olyan lakásba költöztettek, ahol nincs megfelelő fűtés, és mivel ez egy panellakás, a téli szezon alatt nem is javítható a rendszer. A lakásban ráadásul hemzsegnek a csótányok is, még felújítva sem volt rendesen.

 

Borítókép: Szaniszló Sándor (Fotó: MTI/Beliczay László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.