Utakat kellett lezárni az áradások miatt

Kedd reggeli forgalmi és közlekedési információk.

2023. 12. 26. 8:18
null
Mjondalen, 2023. augusztus 11. Árvízzel elárasztott út a norvégiai Mjondalenben 2023. augusztus 11-én. A Hans nevû vihar napok óta tombol a Baltikum és Skandinávia egyes részein, az érintett országokból áradásokat jelentettek, sok út járhatatlanná vált, többen megsérültek. A hatóságok narancssárgáról vörösre emelték a Norvégia déli régiójára árvizek, heves esõzések és földcsuszamlások miatt kiadott riasztást. MTI/EPA/NTB/Stian Lysberg Solum Fotó: Stian Lysberg Solum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Árokba csúszott autó miatt félpályás lezárás van a 84-es főúton. Az ország több részén is előfordulnak lezárások áradás miatt, de több új útszakaszt is átadtak – tájékoztat az Útinform.

A 84-es főúton a 30-as kilométernél, Zalagyömörő térségében egy személyautó árokba hajtott. Félpályás korlátozás van érvényben.

Áradások miatt több utat is lezártak.

Komárom-Esztergom vármegyében a 11 326-os jelű, Esztergomot és az országhatárt összekötő út rakparti szakaszát az 1-es és a 2-es kilométer között zárták le a Duna áradása miatt.

Vas vármegyében a Répce folyó áradása miatt a 8631-es jelű, Vasegerszeget és Nagygeresdet összekötő utat Nagygeresd és a 86-os főút között zárták le.

Nógrád vármegyében a 2209-es jelű, a határhídhoz vezető utat Őrhalomnál zárták le az Ipoly áradása miatt.

Átadtak a forgalom számára  több új utat is.

Nógrád vármegyében Bátonyterenyénél a 23-as főút új elkerülő szakaszát, a Kisterenye és Bátonyterenye közötti összekötő utat adták át, illetve a Maconkára vezető összekötő út egy újabb szakaszát.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a 26-os főút elkerülő szakaszán a 260-as főutat Kazincbarcika, Berente és Sajószentpéter között adták át.

Az M3-as autópályán a 187-es kilométernél lévő M35-ös autópálya csomópontjában új felhajtó ágat nyitottak meg Vásárosnamény felé. Ugyanebben a csomópontban, akik az M3-ason Budapest felé haladnak, már le tudnak hajtani az M35-ös autópályára Berettyóújfalu irányába.

Az útburkolati és látási viszonyok is javulnak.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata többnyire száraz vagy felszáradóban van, de előfordulnak nedves, illetve sónedves szakaszok is. Pest és Békés vármegyében lehetnek vizes fő- és mellékúti szakaszok. Velence térségében köd nehezíti a közlekedést, máshol jók a látási viszonyok.

Az ünnepi kamiontilalom kedden este tíz óráig lesz érvényben. Szilveszterkor december 30-án este tíz órától január 1-jén este tíz óráig tart majd a kamiontilalom.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/NTB/Stian Lysberg Solum)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.