Az oktatás legégetőbb kérdéseiről rendez nagyszabású konferenciát a Mathias Corvinus Collegium

Az oktatás legégetőbb kérdéseinek megválaszolása, valamint jövőjének várható jelenségei, tendenciái állnak a majd Mathias Corvinus Collegium nemzetközi konferenciájának középpontjában. A február 27–28-i budapesti eseményre a világ minden tájáról érkeznek előadók, köztük olyan elismert, világhírű szakemberek, mint Nicholas Tate történész, író, Angela Gandra, a brazil Család és Emberi Jogok Minisztériumának korábbi családügyi államtitkára, valamint Fernando Griffith, volt paraguayi kulturális miniszter – áll az MCC közleményében.

Forrás: MCC2024. 01. 29. 11:07
Mathias Corvinus Collegium - MCC
Mathias Corvinus Collegium - MCC Forrás: FFB/ Mathias Corvinus Collegium - MCC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oktatás célja, hogy az elmúlt nemzedékek során felhalmozott tudást átadja a következő generációknak. Ma azonban a nyugati országokat nézve egyértelműen látszik, hogy az oktatási rendszer, amely a XIX. század közepe óta előnyt biztosított más civilizációkkal szemben a Nyugatnak, egyre csak romlik, és a jövő generációi – évszázadok óta először – kevésbé lesznek képzettek, mint a korábbiak – hangsúlyozták a közleményben.

Az MCC Budapest Summit on Education címet viselő nemzetközi konferencia ennek a hanyatlásnak az okára, valamint az oktatás legégetőbb kérdéseire keresi a választ, közös platformot biztosítva a szakembereknek tapasztalataik megosztására.

A konferencián részt vesz a többi között Nicholas Tate történész, író, aki a klasszikus oktatás újjáélesztésének kérdését veszi górcső alá. A szakember legújabb, a Konzervatív iskola című könyve a konferencia előestéjén a magyar közönség előtt is bemutatkozik – közölte az intézmény.

A nagy népszerűségnek örvendő kiadvány többek között kitér a kreativitásra, a kulturális műveltségre, a tudatos jelenlétre, valamint a vallás iskolában betöltött helyére is. Barry Strauss, a Cornell Egyetem professzora a filozófia helyét vizsgálja az oktatásban, míg Sefika Sule, az ankarai Hacettepe Egyetem tanszékvezetője arról beszél majd, hogy miként is lehet mérni a diákok sikerességét az oktatásban. 

A család oktatásban betöltött szerepét Angela Gandra, a brazil Család és Emberi Jogok Minisztériumának korábbi családügyi államtitkára ismerteti. A konferencián részt vesz Fernando Griffith volt paraguayi kulturális miniszter is, aki az oktatást egyre inkább fenyegető politikai aktivizmus témakörét járja körül. 

A konferencia érinti a test és lélek, a mesterséges intelligencia oktatásra gyakorolt hatását, a nyomtatott könyvek fontosságának témakörét is.

A kétnapos rendezvényt követően a panelbeszélgetéseken részt vevő szakemberek a Mathias Corvinus Collegium több mint tíz vidéki helyszínén is tartanak előadást, ezzel biztosítva, hogy a vidéki központok is bekapcsolódhassanak a világ tudományos vérkeringésébe – adták hírül a közleményben. 

 

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Mathias Corvinus Collegium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.