Az unió legalacsonyabb rezsijét fizetik a magyarok

Fogyasztásarányosan hazánknak van a legnagyobb földgáztartaléka.

2024. 01. 16. 15:50
BPM_20220106 (13)
Rezsi csökkentés 20220106 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén év elején is a magyar lakosság fizeti az unión belül a legalacsonyabb rezsiköltségeket – mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára ma délelőtt. Koncz Zsófia hangsúlyozta, a kormánynak 2013 óta kiemelten fontos a rezsicsökkentés fenntartása is, így

ma Magyarországon tízből kilenc fogyasztó a földgáz esetében, és tízből nyolc fogyasztó az áram esetében a rezsivédett sáv határa alatt fogyaszt. 

– Ezek olyan eredmények, amelyeket a kormány továbbra is fent szeretne tartani – szögezte le az államtitkár.
Hozzátette, a kormány úgy gondolja, hogy a magyar gazdaság energiapolitikájának jövője a zöldenergia, és nemcsak annak felhasználása, előállítása, hanem a tárolása is. 

– A fűtési szezonban nem kis jelentőséggel bír, hogy 

fogyasztásarányosan hazánknak van a legnagyobb földgáztartaléka, és jelenleg is 83 százalékos a hazai gáztározók töltöttsége. Ha az éves fogyasztáshoz viszonyítva nézzük a tartalékokat, az 55 százalékos mutató több mint kétszerese az uniós átlagnak és a harmadik legmagasabb arány Európában 

– emelte ki Koncz Zsófia. 

Az államtitkár fontosnak nevezte az ügyfélszolgálati irodák hálózatának bővítését, fejlesztését, amit az MVM-csoport folyamatosan meg is tesz. – Ennek jó példája a nagykátai állandó iroda, amelyben ezentúl már nemcsak az áram-, hanem a gázzal kapcsolatos ügyekben is várják az ügyfeleket – mondta az ügyfélszolgálati irodáa ünnepélyes megnyitóján Koncz Zsófia. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.