Brüsszelben vak vezet világtalan

A brüsszeli elit tagjai vakok az Európát sújtó problémákra, ami leginkább a migrációban érhető tetten – írta a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs rámutatott: hatalmas tétje van az idei európai parlamenti választásnak.

Forrás: MTI2024. 01. 08. 10:27
null
Brüsszel, 2023. március 21. Az Európai Parlament jelképe a testület brüsszeli épületén 2023. március 21-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel nem látja a valós európai problémákat, ezért az európai parlamenti választások célja az lesz, hogy felnyissuk Brüsszel szemét – közölte a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs szerint egyértelmű, hogy a 2024-es év legfontosabb politikai eseménye az európai parlamenti választás lesz.

Brüsszelben a vak vezet világtalant elve érvényesül, a brüsszeli elit ugyanis már rég nem látja a hétköznapi európai emberek életszagú problémáit

– értékelt. Úgy fogalmazott: a brüsszeli elit tagjai vakok az illegális migránsok tömeges beáramlására, a liberális indoktrinációval és genderideológiával szemben az európai gyermekek védelmére, a háború folytatásának támogatása miatti veszélyekre, az elhibázott szankciók gazdasági következményeire, az erőltetett méregzöld átállás miatt megemelkedő rezsiköltségekre és a gazdasági szétválasztódás okozta európai versenyképesség folyamatos csökkenésére.

Az Európai Unió nyugati államaiba tartó illegális bevándorlók. Fotó: MTI/EPA/Koca Szulejmanovics

Ez a fajta brüsszeli világtalanság leginkább a migrációban érhető tetten – írta Orbán Balázs. Rámutatott: Európa-szerte érzékelni, hogy az unióra nehezedő migrációs nyomás egyre nő. Az Európai Unió külső határain észlelt illegális határátlépések száma 2023-ban a 2022-es adatokhoz viszonyítva 17 százalékkal 355 300-ra nőtt, ez a legmagasabb szám 2015 óta. Csak a Magyarország déli határszakaszán tett belépési kísérletek száma idén közel 171 ezer volt – hangsúlyozta.

Magyarország nyolc éve mondja, hogy a migrációs válság brüsszeli kezelése kudarcot vallott, a problémát nem szabad Európába hozni, és majd itt megpróbálni kezelni, hanem ott kell megoldani, ahol az felmerült

 – húzta alá Orbán Balázs. Jelezte: 

aki egyszer betette a lábát az EU-ba, azt onnan már nehéz kitenni.

A tisztánlátás végett nézzük meg az adatokat: 2023 első félévében a kiutasított 217 070 nem uniós személynek csak kevesebb mint az ötödénél lehetett a kiutasítást végrehajtani. A többiek illegális bevándorlóként Európa területén maradnak – közölte.

A görög-macedón határ megnyitását követelő migránsok. Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Magyarországnak igaza van akkor, amikor azt mondja, hogy az illegális migrációt egyetlen módon lehet megállítani: úgy, hogy az, aki be akar lépni az EU területére, a rá vonatkozó döntés megszületéséig az unión kívül várakozik.Emlékeztetett: a működő magyar modell helyett Brüsszel áterőszakolt egy migrációs paktumot, ami nem a megoldás része, hanem a probléma maga. Valójában migránsgettók létrehozását és a kötelező kvóta bevezetését célozza.

Mi, magyarok nem kérünk az illegális bevándorlókból, nem akarunk migránsgettókat építeni, és a többi, Brüsszel által elhibázott döntésből sem kérünk

 – mondta. A 2024-es EP-választáson az emberek dönthetnek, hogy a látástalan brüsszeli elitet akarják hatalmon hagyni vagy pedig a változás élére állnak. Reményeink szerint az utóbbi forgatókönyv fog megvalósulni, Európában és Magyarországon is bizalmat szavazva az emberek valódi problémáira választ kereső jobboldali pártoknak – fogalmazott közleményében Orbán Balázs.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.