Dermesztő hideg lesz, és ennél már csak rosszabb jön

A nap azért kisüt majd, szerdától viszont kemény fagyok jönnek.

2024. 01. 09. 6:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jeges, viharos szél kedd reggelre csillapodik ugyan és az északi megyékben tovább csökken a felhőzet, délebbre, illetve a középső országrészben kisebb havazásra, hószállingózásra ébredhetnek az ott élők. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az északias szél folyamatosan veszít erejéből, és napközben észak felől egyre nagyobb területen kiderül az ég, még a nap is kisüt, de délen, délnyugaton maradhatnak hosszabb ideig felhős körzetek.

Az északi, északkeleti szél még nagy területen lesz erős, északkeleten délelőtt viharos lökések is előfordulhatnak, majd délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás.

 Érdemes jól felöltözni, a legmagasabb nappali hőmérséklet –4 és +3 Celsius-fok között alakul, ám az erős szél miatt ezt jóval hidegebbnek érezzük majd.

Kedd délután is marad a téli időjárás, de legalább a kisüt a nap. Forrás: Met.hu

Kedd este gyorsan csökken a hőmérséklet, szerda hajnalra már kemény fagyok lesznek országszerte, az ország északi részében akár –15 Celsius-fokot is mutathat majd a hőmérő.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Balaton József)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.