Donáth Anna a fenyegetőző Tompos Mártont kérte fel alelnökének

A momentumos képviselő szeret nagyokat mondani.

2024. 01. 30. 14:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Eljött az idő, amikor előre kell lépni és a frontvonalban dolgozni tovább” – írta közösségi oldalán a momentumos Tompos Márton. A baloldali politikus pártja parlamenti frakcióvezető-helyettese és szóvivője, ám most bejegyzéséből kiderült: Donáth Anna felkérte alelnöknek.

Tompos Márton felháborító kijelentéseiről vált ismertté a magyar közéletben, legutóbb tavaly decemberben keltett nagy visszhangot egy közösségi oldalán tett bejegyzése, amikor Varsóban felpörögtek a kormányváltás utáni események.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Tusk-kabinet erőszakkal, puccsszerűen vette át a hatalmat a lengyel közmédia felett, majd pedig letartóztatták a leköszönt PiS-kormány volt belügyminiszterét és helyettesét.

Figyeljetek Varsóra! Ami most Lengyelországban történik, ugyanaz lesz itthon is a kormányváltás után!

– rea­gált Tompos Márton a lengyelországi történésekre. Ennek kapcsán a miniszterelnök politikai igazgatója rámutatott: most már mindenki számára világos, hogy amikor a baloldaliak azt állítják, a demokráciáért és a korrupció ellen küzdenek, valójában csak a saját hatalmukért és a másként gondolkodó emberek ellen harcolnak.

Bilincsben vinnének el olyan embereket, akik jog szerint semmit nem követtek el, és szisztematikusan hallgattatnának el olyan véleményeket, amelyekkel nem értenek egyet

– szögezte le Orbán Balázs.

A Momentum küldöttgyűlése vasárnap Donáth Annát, a párt európai parlamenti képviselőjét és listavezetőjét választotta meg elnöknek. A politikus a megválasztását követő beszédében azt hangoztatta, hogy azért vezeti büszkén a Momentumot, mert ennek a közösségnek nem esik nehezére a szolgálat, szembeszáll azokkal, akik mások felett uralkodni akarnak, és szembeszáll a közbecsapással, a korrupcióval.

Borítókép: Donáth Anna és Tompos Márton (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.