Durvul a kampány a várnegyedben, V. Naszályi kizárta volna a körzet képviselőjét a lakossági fórumról + videó

„A Dani meg mit keres itt?” – hangzott el V. Naszályi Márta budavári polgármester szájából egy vízivárosi lakossági fórum kezdetén. A párbeszédes polgármester úgy akart Vízivárosban fórumot tartani, hogy kizárta volna a körzet önkormányzati képviselőjét. Varga Dániel ennek ellenére úgy érezte, hogy ott a helye, ám a polgármester azt akarta, hogy üljön be a lakosság közé. Végül a független képviselő a politikusok között maradt a pódiumon, V. Naszályi pedig kikötötte: „nem ül le akárki mellé”. A kínos incidensről videófelvétel is készült.

2024. 01. 30. 17:44
V. NASZÁLY Márta
Budapest, 2022. június 8. V. Naszály Márta 1. kerületi polgármester a Fõvárosi Közgyûlés rendkívüli ülésén a Városháza dísztermében 2022. június 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös ügyünk Víziváros – ezzel a címmel hirdetett fórumot a Budavári Önkormányzat, az eseményre azonban a három vízivárosi képviselő közül csak egyet hívtak meg a szervezők. Varga Dániel független képviselő ennek ellenére a városrész képviselőjeként megjelent az eseményen, ahol az önkormányzati felhívás szerint az eredményekről és a jövőbeli tervekről beszélgetnek a lakókkal.

– Miután megérkeztem, a szervezők felajánlották, hogy képviselőként kiülhetek az előadók közé, éltem is lehetőséggel. A történet akkor vált érdekessé, amikor megérkezett V. Naszályi Márta polgármester, aki már az ajtóban számonkérte kollégáját – írta posztjában Varga Dániel.

A politikus idézte V. Naszályi szavait: 

A Dani meg mit keres itt?

A budavári képviselő szavai szerint a polgármester odalépett hozzá, majd közölte: nem jó helyen ül, és azonnal üljön át a közönségnek fenntartott helyek egyikére.

– Ami ez után történt pedig kabaré, toporgás és gyermeteg sértődöttség – emlékezett vissza Varga Dániel. 

V. Naszályi úgy fogalmazott: 

Mert nem akárki mellé ülök le!

Mindezek után a polgármester középről átült a bal oldalra.  – Később a demokratikus elveit igazolva szerette volna elérni, hogy szót se kapjak a fórum folyamán, de annyira már ismerhetnek, hogy ha Vízivárosról és az itt élőkről van szó, nem lehet belém fojtani a mondandóm – zárta sorait Varga Dániel.

A videó a kínos incidensről itt tekinthető meg: 

Borítókép: V. Naszályi Márta (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.