Fogy a levegő a Magyar Szocialista Párt körül

A baloldali párt vezére mindenáron közös listán indulna a többi baloldali párttal.

Forrás: Mandiner2024. 01. 24. 7:04
EP2I3324
20230501 Budapest A Magyar Szocialista Párt MSZP majálisa. fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint százezer aláírást gyűjtenének össze március 15-ig a szocialisták, hogy rávegyék a többi baloldali pártot a közös listán való elindulásra, állítja az MSZP társelnöke, Komjáthi Imre – írta meg a Mandiner

A politikus szerint mostanra a Magyar Szocialista Pártnak (MSZP) elege lett abból, hogy a pártok sumákolnak, félrevezetik a választóikat. Ezért több mint százezer aláírást gyűjtenének össze március 15-ig, hogy ezzel vegyék rá a közös listán való indulásra a júniusi EP- és önkormányzati választáson a többi öt, parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki pártot.

A szocialista pártvezetés azt állítja, ők az emberek oldalán állnak, és igazuk van mindazoknak, akik állítják, hogy az Orbán Viktor által felépített autoriter rendszerben nem lehet versenyezni, ezért az ellenzéki szavazókat egy irányba kellene vinni.

Kunhalmi egy nemrég tartott háttérbeszélgetés során kifejtette, közös indulással verhető lenne a Fidesz az EP- és az önkormányzati választáson, mégis a civakodással vannak elfoglalva a baloldali tömörülések.

Mint fogalmazott, akik ellenzékváltásról beszélnek, mind például a Momentum Mozgalom egyes politikusai, azok közül mindenki adja vissza a mandátumát, aki azt korábban a közös indulással szerezte, hiszen ezek után elzárkózni a további összefogástól erkölcsileg megmagyarázhatatlan és tarthatatlan a választók előtt.

A Magyar Szocialista Párt másik társelnöke, Komjáthi Imre felajánlotta ellenzéki politikustársainak, hogy menjenek vele országot járni, ahogy ezt ő maga tette és teszi mind a mai napig. Szerinte ha nem hallgatnak az MSZP-re az ellenzéki tömörülések, a választások estéjén a politikusok pislogni fognak, mint a miskolci kocsonyában a béka, hogy mi történt.

Ha a választások estéjén megint Orbán fog kiállni mosolyogva, hogy van mire szerénynek lennünk, akkor az mély gyomros lesz a választóknak. És ezután a választók úgy el fognak zavarni a büdös francba, hogy füstölni fogunk

– fogalmazott Komjáthi.

 

Borítóép: A Magyar Szocialista Párt majálisa (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.