Játék pisztollyal rabolt ki lottózót egy maszkos férfi Budapesten + videó

A rendőrség hamar elfogta az óvatlan rablót.

Forrás: police.hu2024. 01. 09. 12:13
pisztoly Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Játék fegyverrel próbált kirabolni egy pesterzsébeti lottózót egy maszkos férfi. A budapesti rendőrök azonosították, elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A főváros XX. kerületében egy arcát egészségügyi maszkkal és napszemüveggel eltakaró ismeretlen ment be egy lottózóba tavaly december 22-én délelőtt. 

A férfi pisztollyal a kezében követelt pénzt az ott dolgozó nőtől.

A rémült alkalmazott nem teljesítette a követelést, az elkövető így zsákmány nélkül menekült el. Lövés nem dördült, és senki sem sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást az ismeretlen tettes ellen. Részletes adatgyűjtés után a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, hiába öltözött át menekülés közben. A 23 éves I. Vilmost január 7-én a XV. kerületben fogták el a BRFK bűnügyi bevetési osztály munkatársai. A rendőrök lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt pisztolyt is, 

amiről kiderült, hogy egy műanyag golyók kilövésére alkalmas, airsoft játék fegyver.

A BRFK rablási osztályán gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomásában azt is elmondta, hogy a rablási kísérlet után tudta meg, hogy elfogadták jelentkezését egy külföldi munkára. Elutazni azonban már nem tudott, a fővárosi nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.