Levideózták a férfit, aki a Bosnyák téri templomban őrjöngött

Vallási tisztelet tárgyának megrongálásával vádolják.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 01. 02. 21:22
null
Budapest, 2022. május 25. A zuglói Páduai Szent Antal-plébániatemplom, a Bosnyák téren, a fõváros második legnagyobb temploma. A téren elõször 1923-ban emeltek ideiglenes templomot, melyet a nem idõtálló bauxitbeton alapanyag miatt le kellett bontani. Az új, 1620 négyzetméer alapterületû templom a régi mellett épült fel, idõsebb Rimanóczy Gyula terve szerint, 19411946 között. Az eredeti tervek magasabb tornyot tartalmaztak csúcsos toronysisakkal, amely csak 2014-re készült el. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Branstetter Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt egy férfival szemben a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vallási tisztelet tárgyának megrongálása miatt és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben – tájékoztatott az ügyészség.

A vádirat szerint egy 49 éves férfi még 2021. június 30-án délben bement a Bosnyák téren egy templomba, ahol megrongált különböző kegyeleti tárgyakat. 

Az elkövető egy szobrot ledöntött a talapzatáról, egy másikban is kárt okozott, összetört több üvegtárgyat és egy zászlórudat, valamint gyertyatartókat is megrongált.

 A sérülések egy része javítható volt, a cselekménnyel a férfi több mint százezer forint kárt okozott.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint az elkövető nem látta át teljesen tettének következményeit, ebben enyhe-közepes fokban korlátozott volt.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit vallási tisztelet tárgyának megrongálásával vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésében végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Borítókép: a Bosnyák téri templom (Fotó: MTVA/Branstetter Sándor )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.