Már előre tudják jelezni azt is, mikor lesz súlyosabb a koronavírus-fertőzés

Előre jelezhető a krónikus, súlyos állapotok kialakulásának esélye.

Forrás: MTI2024. 01. 29. 14:18
koronavírus, covid
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírussal kapcsolatos, most lezárult kutatás adatai lehetővé teszik a fertőzés okozta krónikus, súlyos állapotok kialakulásának előrejelzését – tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn az MTI-t.

A pécsi universitas szakemberei a Szegedi Tudományegyetemmel, az AdWare Research Kft.-vel és a Cortex CPS Kft.-vel közösen dolgoztak a projektben azon, hogy a Covid–19 fertőzést követő post-Covid tüneteit megismerjék. Közölték, hogy a hatvan beteg bevonásával elvégzett kutatás eredményei szerint a betegség akut fertőzése idején gyűjtött molekuláris adatokból előre jelezhető a krónikus, súlyos állapotok kialakulásának esélye.

A tapasztalatok segítségével a későbbiekben még hatékonyabban tudják segíteni a hazai kutatókat kutatási kezdeményezéseik megvalósításában is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.