Megkezdődött Az élő Ige éve

A köztársasági elnök református lelkipásztorokkal találkozott.

2024. 01. 28. 9:09
NOVÁK Katalin
Budapest, 2024. január 27. Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a magyarországi és felvidéki lelkészek találkozóján, a református egyházban 2024-re meghirdetett élõ ige évének megnyitóján a Groupama Arénában 2024. január 27-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin szombaton részt vett a református lelkipásztor-találkozón – derül ki a köztársasági elnök új bejegyzéséből. Az államfő szerint a találkozó tökéletes alkalmat adott arra is, hogy hálát adjunk családjainkért és nemzetünkért.

Csaknem ezer magyar református lelkipásztor részvételével vette kezdetét tegnap Az élő Ige éve a Református Egyházban

– írta a közösségi oldalán Novák Katalin.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a köztársasági elnök nemrég találkozott az erdélyi reformátusok vezetőivel. Novák Katalin a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesítette Kató Bélát, az erdélyi református egyházkerület püspökét, a Sapientia Alapítvány kuratóriumának elnökét.

Kató Béla az erdélyi néplélek vezére, aki felekezeti hovatartozástól függetlenül a XXI. század Márton Árona mondta Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke laudációjában.

Kató Béla irányt mutat katolikusoknak, reformátusoknak, unitáriusoknak, evangélikusoknak, minden Krisztus-hívő közösségnek, ha magyar akar maradni – tette hozzá.

A köztársasági elnök így méltatta a kitüntetettet: Kató Béla – nagyság a kisebbségben. Az Erdélyi Református Egyházkerület püspökét ma a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntettem ki. Gratulálunk és köszönjük a szolgálatot!

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.