Oldalára borult egy busz a 4-es főúton, több gyermek megsérült

Árokba csúszott és az oldalára borult egy autóbusz a 4-es főúton Kisvárdánál csütörtök este – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A balesetben többen megsérültek.

Forrás: MTI2024. 01. 18. 22:49
Nyírtura, 2023. december 31. Árokba borult ukrán rendszámú autóbusz a 403-as fõút és a 4102-es út körforgalmánál a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírtura közelében 2023. december 31-én. A balesetben ketten könnyebben megsérültek. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI érdeklődésére azt közölte, a helyszínre több mentőegységet is riasztottak, egy gyermeket súlyos, kilenc gyermeket könnyebb, egy felnőttet pedig szintén könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

Árokba csúszott egy busz a 4-es főúton, többen is megsérültek – a kép illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a járművön 57-en utaztak, a kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, és segítettek az utasoknak elhagyni a buszt.

A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Az MTI helyszínről származó információi szerint a balesetet szenvedett autóbusz ukrán rendszámú, utasai is ukrán állampolgárságúak.

Az elmúlt év végén beszámoltunk arról is, hogy szilveszter napján is árokba csúszott egy ukrán autóbusz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtura közelében – közölte honlapján a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság. Az Országos Mentőszolgálat szilveszter napi tájékoztatása szerint a balesetben ketten könnyebben megsérültek. A busz a 403-as főút és a 4102-es út körforgalmánál lesodródott az úttestről, átszakította a szalagkorlátot, majd oldalával az árokba borult. 

A járművön harmincöten utaztak, közülük többen a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt saját erejükből el tudták hagyni a járművet, a többieket az egységek mentették ki. A helyszínről egy húsz év körüli nőt és egy 15 év körüli lányt további vizsgálatok és megfigyelés miatt szállítottak kórházba. Az autóbuszt minden utas elhagyta. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.