Előkelő rangsorokban szerepelnek a hazai egyetemek

A Corvinust a Financial Times sorolta a kiemelkedő intézmények közé, a pécsi közgazdasági kar három pálmaleveles minősítést kapott az Eduniversalnál.

2024. 01. 05. 9:07
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bekerült a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) – egyetlen magyar szereplőként – Európa legjobb üzleti iskolái közé a Financial Times idei rangsorolásában – adta hírül az oktatási intézmény. Mint írták, az európai minőségi üzleti felsőoktatás bemutatására évről évre listát állít össze a brit üzleti napilap, ahová rendszeresen beválogatják a BCE-t. 

Idén a Corvinus az illusztris rangsorban a 89. helyet szerezte meg, mellette a közép-európai régióból csupán egy-egy osztrák, cseh, lengyel és szlovén egyetem szerepel az összesítésben, 

amelynek csaknem a felét francia, brit és német iskolák teszik ki. Az élen a francia HEC Paris, a brit London Business School és a spanyol–amerikai–német IESE ­Business School található. 

A Financial Times listája méri a szakmai előmenetelt, a fizetés nagyságát, az oktatók és hallgatók sokszínűségét nemek és állampolgárság szerint, valamint a klímaváltozással kapcsolatos edukáció mértékét. Az adatokat az iskolák és azok öregdiákjai szolgáltatták. – A Corvinus jó szereplése az európai toplistán azt mutatja, hogy a képzéseink kiemelkedő színvonalúak, nemcsak a hazai mezőnyben, de nemzetközileg is. Fontos szak­értői visszacsatolás ez arról, hogy itt jó és érdemes tanulni, oktatni, kutatni. A rangsorban elért eredményünk további lendületet ad, hogy folytassuk a fejlesztéseinket a képzési kínálatunk megújításában és a nemzetköziesítésben – mondta Szabó Lajos, a Corvinus megbízott rektora. A Corvinus rendszeresen ér el előkelő helyezést a nemzetközi felsőoktatási rangsorban, gazdálkodási és menedzsmentképzésével a régió első helyezettje lett az Eduniversal 2019-es rangsorában.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (PTE KTK) 2023-ban több olyan nemzetközi rangsorban is szerepelt, amelyek a világ legjobb gazdaságtudománnyal foglalkozó intézményeit vagy gazdasági ­képzéseit veszik górcső alá. Takács András, a PTE KTK dékánja szerint 

a gazdasági vezetőképzéshez újabb öt évre elnyert EFMD-programakkreditáció, a publikációk, valamint az oktatók és a hallgatók kiváló teljesítménye sikerre vezettek, ami három világszinten jelentős felsőoktatási rangsorban is megjelenik.

A Times Higher Education tudományterületi rangsorán eddig is szerepelt a PTE, idén először a „business and economics” terület is csatlakozott hozzájuk. A QS World University Ranking huszadik alkalommal rangsorolta a világ képzéseit.
A cég menedzsment-mesterképzéseit rangsoroló listájára Magyarországon egyedüliként került fel a PTE KTK Manage­ment and Leadership szakja, csatlakozva ezzel a világ kétszáz legjobb menedzsment-mesterképzéséhez. Szintén új siker, hogy a pécsi közgazdasági képzést a legjobbak között említi az Eduniversal rangsora, ahol a PTE KTK három pálmalevél minősítést kapott, mellyel bekerült a legjobb négyszáz üzleti képzést nyújtó intézmény közé.

 

Borítókép: Európa legjobb üzleti iskolái közé sorolták a BCE-t (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.