Rejtélyes csontvázat találtak a dorogi erdőben

Egy terepfutó talált rá.

2024. 01. 17. 16:07
csontváz bizar rejtélyes Forrás: KEMMA/olvasó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félelmetes és egyben megdöbbentő látvány tárult egy nő elé terepfutás közben. Egy fa két ága közé szorult állat üres koponyája „nézett vele” farkasszemet. A fiatal édesanya le is fotózta a különleges látványt, majd a felvételt elküldte a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportálnak, és azt írta hozzá, hogy terepfutás közben talált rá a „leletre”  január 13-án, szombaton a dorogi erdőben.

A futónő a képet közösségi oldalán is megosztotta, ahol elkezdtek találgatni az emberek, hogy milyen állatnak a maradványai lehetnek ezek a csontok. Volt, aki viccesen csak dinócsontváznak nézte, mások pedig vaddisznónak, szarvasnak vagy lónak gondolták.

A lap szakemberhez segítségét kérte a talány megfejtéséhez. Szabó Kálmán tatai vadász végül pontot tett a találgatások végére. A kép alapján ugyanis határozottan megmondta, hogy

egy szarvas maradványaira bukkant a terepfutó.

 

Fotó: Kemma/olvasói felvétel

Azt is elmondta, hogy az ivarát már nem lehet megmondani a fotó alapján. Ha bika volt, akkor elvitték az agancsát – magyarázta a vadász, aki szerint biztosan valami elől menekülhetett az állat, amikor csapdába esett. Kutya vagy sakál üldözhette, és a menekülés közben át akart ugrani a fa két ága között, végül beszorult. A csontváz nagy részét a ragadozók már széthordták, a maradékot pedig teljesen lecsupaszították. Jól látszik, hogy már a moha is elkezdett megtelepedni rajta, így biztos, hogy több éve már ott van, és a mérete alapján felnőtt példány lehetett – összegezte a szakember, aki arra figyelmezteti a túrázókat, futókat, hogy

ha elhullott nagyvad tetemére bukkannak, akkor annak csontjait, agancsát sem szabad elvinni,

hanem jelenteni kell a vadásztársaságnak.

Borítókép: Az állat maradványa (Fotó: Kemma/olvasói felvétel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.