Újabb magyar Európa-rekord a horgászatban

Egy 35,45 kilós lapátorrú tokhal akadt a horogra.

2024. 01. 15. 8:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb európai horgászati rekord dőlt meg a Nógrád vármegyei Maconka-tónál, ahol egymás után kétszer is magyar horgász diadalmaskodott. A közösségi oldalon közzétett hír szerint ugyanis január 3-án Kis Róbert döntötte meg horgásztársa, Lubai Nikoletta Európa-rekordját, amikor egy 132/88 centiméteres paraméterekkel rendelkező, 34,54 kilogrammos lapátorrú tokhalat fogott. 

– A halritkaság bő negyvenperces fárasztás után került a partra, melyhez bizony szükséges volt a horgásztárs segítsége

– írták a Maconkai-víztározó és tórendszere Facebook-oldalán. 

Felidézték: a tavalyi év egyik legnagyobb eseménye  egy 34,45 kilogrammos (130/86 centiméter) lapátorrú tok kifogása volt, a hal új akkor Európa-rekord is lett, és tartotta vezető helyét egészen idén január 3-ig. Kiss Róbert hala ugyanis kilenc dekával súlyosabb, ugyanakkor – mint fogalmaztak – a képek összevetése alapján vélhetően a két fogás esetében a hal azonos.

 

 

A Maconkai-víztározó Európa legnagyobb édesvízi rekordlistáját is vezeti; több mint hatezer horgász 49 ezret is meghaladó nagytestű halat terelt eddig szákba. Lapátorrú tokból viszont nem túl sokat, mindösszesen 63-at fogtak eddig a tórendszerben.

 

Fotó: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.