A NAV újabb fontos határidőre figyelmeztet

Még egy hónapig, március 18-ig lehet kérni az szja-bevallási tervezet postázását az adóazonosító jel és születési dátum megadásával többféle módon is, március 15-étől pedig mindenki megnézheti online az szja-bevallási tervezetét, legegyszerűbben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélportálján, vagy az eSZJA-oldalán – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-nek küldött közleményében.

Forrás: MTI2024. 02. 19. 20:47
TELEKI József; CZUCZOR Ákos; MARÓTINÉ KOCZUR Györgyi
Alsónémedi, 2023. június 7. Czuczor Ákos, a NAV Bevetési Igazgatóságának igazgatóhelyettese, Teleki József, a NAV Repülõtéri Igazgatóságának igazgatója és Marótiné Koczur Györgyi, a JAF elnöke (b-j) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Jármûipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF) közös, megsemmisítéssel egybekötött sajtótájékoztatóján Alsónémediben, a Mü-Gu Kft. telephelyén 2023. június 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben kiemelték, hogy a NAV az idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti az szja-bevallási tervezetet azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik, legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.

Akinek nincs KAÜ-azonosítója – például ügyfélkapuja –, az március 18-ig, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti a bevallási tervezet postázását.

Részletezik, hogy a szja-bevallási tervezet postázása kérhető sms-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon – az SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn formátumban –, a NAV honlapjáról elérhető webűrlapon, levélben, a BEVTERVK formanyomtatványon, telefonon a 1819-es hívószámon, személyesen, az ügyfélszolgálatokon.

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen, április 30-ig küldi el postán az igénylőknek.

Aki lecsúszik a március 18-i határidőről, május 21-ig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti az adóbevallási tervezetének nyomtatását – olvasható a közleményben.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról az említett felületeken elektronikusan vagy papíron is lehet rendelkezni május 21-ig, eddig van lehetőség az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.