Bilincsben vitte el a NAV Iványi Gábor egyházának gazdasági vezetőjét

Házkutatást is tartottak a pénzügyőrök, mielőtt elvitték Ónodi Istvánt.

Forrás: 24.hu2024. 02. 20. 16:32
IVÁNYI Gábor
Budapest, 2022. április 2. Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója beszédet mond az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bilincsben vitték el kedd reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Iványi Gábor egyházának, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek a gazdasági hivatalvezetőjét, Ónodi Istvánt. A NAV munkatársai egy háromórás házkutatást tartottak – hívta fel a figyelmet a 24.hu.

A NAV tájékoztatása szerint „gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja” miatt zajlik az eljárás – írja a portál. 

– Fizesse meg az adót, fizesse meg a dolgozók után a járulékot, ne halmozzon fel köztartozást, és lássa el azt a feladatot, amit állami támogatás fejében saját maga vállalt – üzente a Belügyminisztérium tavaly év végén Iványi Gáboréknak. 

Fülöp Attila, a tárca gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette: 

az elmúlt 13 évben 8,6 milliárd forint állami támogatásban részesült csak a szociális feladatokra a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület. – Hová tűnt el a pénz? Miért lett akkora köztartozása a MET-nek, hogy idáig jutott el a szervezet, hogy a saját dolgozóinak nem teljesíti a fizetési kötelezettségeit? 

Ezek az alapvető kérdések – írta az államtitkár.

Borítókép: Iványi Gábor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.