Februári nyugdíjak – korábban kezdi a posta a kézbesítést, érkezik a tizenharmadik havi nyugdíj is

Érdemes figyelni a dátumokra.

Forrás: Világgazdaság2024. 02. 05. 13:49
nyugdíjas
Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban kezdik kézbesíteni a februári dupla nyugdíjellátást – közölte hétfőn a Magyar Posta, adta hírül a Világgazdaság.

Februárban a nyugdíj mellett érkezik a 13. havi nyugdíj is. Fontos tudni, hogy a két ellátás összege egyazon utalványon érkezik. Ezen a két tételt külön feltüntetve találják a címzettek. A dupla nyugdíjellátással járó nagy összegű készpénzes kifizetések miatt

a megszokottnál két nappal korábban, február 12-én kezdi meg a posta a kézbesítést

– írták.

 

Mennyi lesz a 13. havi nyugdíj?

Az átlagos öregségi nyugdíj januártól meghaladhatja a 230 ezer forintot. Ám ez csak egy ökölszabály szerinti számítás, hiszen nem minden nyugdíj öregségi: a nyugdíjszerű ellátások körülbelül egynegyede nem az, hanem más jogcímen folyósítják. Éppen ezért helyesebb a medián nyugdíjból kiindulni, amelynél többet és kevesebbet is körülbelül ugyanannyian kapnak. A medián nyugdíj most mintegy 192 ezer forint – hangsúlyozták a cikkben, és kiemelték:

arra a kérdésre, hogy mennyi pénzt jelent a 13. havi nyugdíj, azt lehet elmondani, hogy az összeg jellemzően valahol kétszázezer forint környékén alakulhat.

 

A kormány megtartja az ígéretét

Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán emlékeztetett: a kormány 2010-ben azt az ígéretet tette, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét. 

 „Ezt be is tartottuk, hiszen a nyugdíjak összegét 2010 óta közel több mint a kétszeresére emeltük”

– fogalmazott Varga Mihály még január végén a közösségi oldalán.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Katona Vanda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.