Filmbe illő autós üldözés volt Pécsett + videó

A rendőrök harminc kilométeren keresztül üldözték a férfit.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 02. 07. 13:20
rendőrautó, kék fény
Fotó: Pixabay: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/feny-jarmuvek-epuletek-auto-532001/
illusztráció Fotó: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc kilométeren keresztül menekült egy férfi a rendőrök elől, a Pécsi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a baranyai férfi ellen – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség.

A férfit tavaly szeptemberben Pécsett igazoltatták angol – jobb kormányos – autójával. Az igazoltatáson a rendőrjárőrök megállapították, hogy az autó nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, továbbá műszaki érvényessége is évekkel korábban lejárt. Az igazoltatás után a vádlott gyalogosan távozott a helyszínről, a gépkocsiját egy áruház parkolójában hagyta – írják.

Fél órával később a korábban intézkedő járőrök meglátták, hogy 

a férfi ismét illegálisan vezeti az autót, ezért szolgálati autójukkal üldözőbe vették,

hogy intézkedjenek vele szemben – emelték ki. 

A férfi, amikor észrevette, hogy a rendőrök meg akarják állítani, még Pécs belterületén nagy sebességgel menekülni kezdett a rendőrök elől. A vádlott ezután több, mint harminc kilométeren keresztül 140-150 km/ órás sebességgel száguldott a rendőrök elől, amelynek során számos közlekedési szabályt sértett – közölték. Hozzátették: a vádlott egy Szigetvárhoz közeli szőlőhegyen a sáros útszakaszon elakadt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog menekült el a helyszínről.

A vádlott közlekedési szabályszegésével számos, a közlekedésben résztvevőt veszélyeztetett ezért a bűncselekményért három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.