Emelt fizetést kaptak a rendvédelmi dolgozók

A hivatásos állomány több mint 56 ezer tagját érinti az emelés.

Forrás: MTI2024. 02. 06. 19:23
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2024. február 6. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Szerbiába induló magyar rendõri kontingens búcsúztatóján a Készenléti Rendõrség budapesti központjában 2024. február 6-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőröknek is érkezett a megemelt fizetés – tájékoztatta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

Január 1-jével több mint 56 ezer hivatásos állományú rendvédelmi dolgozó illetménye emelkedett bruttó 79 500 forinttal

– emelte ki az államtitkár. Hozzátette: a megemelt fizetést első alkalommal február első napjaiban utalták át a rendvédelmi dolgozóknak.

A hivatásos állomány másfél évvel korábban már részesült bruttó 116 ezer forint illetményemelésben, ezt követte a mostani – emlékeztetett Rétvári Bence.

Az illetményemelés a hivatásos rendvédelmi állomány több mint 56 ezer tagját érinti: rendőröket, terrorelhárítókat, tűzoltókat, börtönőröket, idegenrendészeti dolgozókat. Az emelést követően egy pályakezdő tiszthelyettes, aki 2022-ben 267 ezer forintot keresett, most 463 ezer forintot kap, egy pályakezdő tiszt, aki korábban 393 ezer forintot vitt haza, most már 589 ezer forintot keres. A költségvetés idén több mint hatvanmilliárd forint többletet tartalmaz a béremelés fedezetére – részletezte az államtitkár. Hozzátette: a tiszthelyettesi átlagilletmény 582 086 forintra, a tiszti átlagkereset 710 455 forintra emelkedett.

Magyarország biztonságát a rendvédelmi dolgozóknak is köszönhetjük

 – fogalmazott az államtitkár. – A bajban mindig számíthatunk rájuk, ők is számíthatnak a kormányra. A veszélyek korában mindenki számára egyértelművé vált, hogy a biztonság és a rend mennyire fontos értékeknek számítanak – tette hozzá. Rétvári Bence hangsúlyozta: a rendvédelmi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülése is kiemelten fontos.

Köszönet és megbecsülés illeti a rendvédelmi szervek dolgozóit, akik nap mint nap a magyar emberek védelme és biztonsága érdekében veszik fel a szolgálatot

– közölte az államtitkár.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.