Indul az elektromos járművek állami támogatására a pályázat – mutatjuk a részleteket

A hazai cégek vissza nem térítendő állami hozzájárulást kaphatnak.

2024. 02. 05. 12:48
null
Székesfehérvár, 2022. szeptember 18. Elektromos meghajtású autót töltenek az Elektromos jármûvek napján Székesfehérváron 2022. szeptember 18-án. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ negyedik alkalommal, Menõ jövõ címmel megrendezett eseményén az érdeklõdõk a technika legújabb vívmányaival találkozhattak, az érvényes jogosítvánnyal rendelkezõk ki is próbálhatták az elektromos jármûveket. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn délután öt órától igényelhetnek tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához vissza nem térítendő állami hozzájárulást a hazai cégek – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán.

A kormányszóvivő azt is elárulta, hogy kik pályázhatnak járműre: 

a 2021 végéig megalapított magyarországi vállalkozások, melyek legutolsó éves nettó árbevételének meg kell haladnia a projekt elszámolható költségét.

A tíz fő alatti vállalkozások legfeljebb egy, a 10–49 fő közöttiek legfeljebb öt, az 50–249 fő közöttiek legfeljebb tíz, míg a nagyobbak legfeljebb tizenhat járművet szerezhetnek be – írta a pályázható járművek darabszámával kapcsolatban.

Egy jármű beszerzéséhez – az akkumulátor kapacitásának függvényében – 2,8–4 millió forint összeg pályázható

– hívta fel a figyelmet.

Az online kitöltő felület 2024. február elseje óta elérhető a www.palyazat.gov.hu oldalon. Az első 24 órában közel ezren kezdték meg a szükséges adatok, dokumentumok, nyilatkozatok feltöltését – olvasható a kormány honlapján.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.