Közel ezer doboz csempészcigarettát foglaltak le a határon

A rutinellenőrzésre kísért járműszerelvény Belgiumba tartott öt utasával és csomagjaikkal.

2024. 02. 12. 8:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem ezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök elrejtve egy bolgár kisbuszban – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t. A pénzügyőrök Nagylaknál figyeltek fel egy bolgár kisbuszra, amely egy nyílászárókkal megrakott utánfutót is vontatott. 

A rutinellenőrzésre kísért járműszerelvény Belgiumba tartott öt utasával és csomagjaikkal

 – írta Juhászné Prantner Etelka, a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. A jármű típusa, úticélja és a járőrök tapasztalata is azt súgta, hogy alaposan át kell vizsgálniuk az autót; megérzésük beigazolódott, a tető- és ajtókárpitok, az ülések háttámlái, de még a karosszéria díszlécei alatt kialakított rejtekhelyek is különféle márkájú, bolgár zárjegyes cigarettával voltak kitömve. A sofőr azt mondta, hogy nem tudott az elrejtett dohánytermékről, csak alkalmi gépkocsivezetőként dolgozik, és ezért az útért 200 eurót kapott – ismertette. A pénzügyőrök 962 doboz, több mint kétmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást – tudatta a sajtóreferens.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.