Lujza 2024. március 2.
logo

Közel ezer doboz csempészcigarettát foglaltak le a határon

Magyar Nemzet
2024.02.12. 08:45 2024.02.12. 08:49
Közel ezer doboz csempészcigarettát foglaltak le a határon

Csaknem ezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök elrejtve egy bolgár kisbuszban – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t. A pénzügyőrök Nagylaknál figyeltek fel egy bolgár kisbuszra, amely egy nyílászárókkal megrakott utánfutót is vontatott. 

A rutinellenőrzésre kísért járműszerelvény Belgiumba tartott öt utasával és csomagjaikkal

 – írta Juhászné Prantner Etelka, a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense. A jármű típusa, úticélja és a járőrök tapasztalata is azt súgta, hogy alaposan át kell vizsgálniuk az autót; megérzésük beigazolódott, a tető- és ajtókárpitok, az ülések háttámlái, de még a karosszéria díszlécei alatt kialakított rejtekhelyek is különféle márkájú, bolgár zárjegyes cigarettával voltak kitömve. A sofőr azt mondta, hogy nem tudott az elrejtett dohánytermékről, csak alkalmi gépkocsivezetőként dolgozik, és ezért az útért 200 eurót kapott – ismertette. A pénzügyőrök 962 doboz, több mint kétmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást – tudatta a sajtóreferens.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.