Le kell állítani az ukrán termékek importját

A miniszterelnök szerint a verseny nem tisztességes.

2024. 02. 05. 11:14
HAVASI Bertalan; ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2024. január 31. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik, miután a Brüsszel belvárosában tüntetõ gazdákkal találkozott 2024. január 31-én. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetõje (b2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határozottan le kell állítanunk az ukrán termékek importját – nyilatkozta Orbán Viktor az RTL Infónak. A miniszterelnök úgy fogalmazott, 

a mezőgazdaságot mint az európai gazdaság fontos elemét nem tisztelik kellően Brüsszelben.

– Olyan szabályozást vezetnek be, amely nem jó a gazdáknak, megnehezíti az életüket, és sok veszteséget okoz. Teljes változásra van szükségünk Brüsszelben, mert ezek a vezetők soha nem fognak jó döntéseket hozni a gazdák számára – hangsúlyozta a kormányfő.

A Fidesz a közösségi oldalán idézve Orbán Viktort azt írta, 

az ukrajnai szabályozás nagyon alacsony. Európában nagyon magasak, ami sok költséget jelent a gazdáknak, ami egyszerűen nem tisztességes verseny. 

 

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik, miután a Brüsszel belvárosában tüntető gazdákkal találkozott (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.