Márki-Zay Péter kampányt nyitott, kormánypárti politikusok kivégzésére utalt + videó

Fenyegető utalásokat tett a nagyobbik kormánypárt felé a bukott miniszterelnök-jelölt, az ellenzék árulóit pedig megbüntetné.

Forrás: HírTV2024. 02. 18. 7:30
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2024. február 17. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt pártelnöke beszédet mond a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök országos kampánynyitó rendezvényén a X. kerületi Kõrösi Csoma Sándor Kõbányai Kulturális Központban 2024. február 17-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Attól félnek, hogy lógni fognak – ezt mondta a kormánypárti politikusokról Márki-Zay Péter kampánynyitóján, számolt be a Hír TV. Az Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke üzent a baloldalnak is: 

nem szabad olyanokra szavazni, akik megosztják az ellenzéket, az árulókat pedig meg kell büntetni.

Szerinte van olyan politikus közöttük, aki az ellenzék esélyeit rontja, rágalmaz, vagy akár „részt vesz Putyin üzelmeiben” is. A Mindenki Magyarországa Néppárt Iványi Gábor szavaival, néhány tucat résztvevővel indította el kampányát.

Ahhoz, hogy érdemi változás legyen, mindenképpen új arcokra van szükség a politikában, és itt nem csak arra gondolok, hogy bizonyos politikai pártokban így a mi pártunkban is minél több új arcnak kell megjelennie

– erről már a Jobbikból az MMM-be átejtőernyőzött Bana Tibor beszélt. A 12 év után a parlamentből kiszoruló politikus, aki a 22-es előválasztáson Márki-Zay Péter mozgalmának színeiben ugyan nyert, de a választáson már vereséget szenvedett, azt hangoztatta, a hitelesség a legfontosabb.

Bár a rendezvénynek a Mindenki Magyarországa Néppárt EP-kiviselőinek és EP-programjának bemutatásáról kellett volna szólnia, Márki-Zay Péter beszédének fő témája Orbán Viktor volt. Azt mondta, a kormánypárt azért retteg a bukástól, mert az végleges lehet számára.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.