Nyolc „nagyfőnököt” állított szolgálatba a Magyar Honvédség + videó

Polaris terepjárókkal és quadokkal bővült az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár flottája.

2024. 02. 21. 18:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A könnyű taktikai járművek előnye, hogy nagyon gyorsan lehet velük terepen mozogni, akár nehéz körülmények között is, mentésre, felderítésre, szállításra kiválóan alkalmasak – nyilatkozta Sipos Gyula őrnagy, az MH Anyagellátó Raktárbázis alosztályvezetője arról a nyolc darab Polaris RZR XP4 1000 és nyolc darab Polaris Sportsman 6X6 570-es könnyű taktikai járműről, amelyet február 19-én adtak át a szolnoki alakulatnak.

A Polaris RZR XP4 1000 jól boldogul terepen, mégis komfortos az új, átgondoltabb és kényelmesebb pilótafülkének köszönhetően. 162 centiméter széles, 110 lóerős, 29 ívmásodperces Offroad kerekekkel és 50 centis rugóutakkal bír. Négy teljes értékű ülés és Walker Evans lengéscsillapítók találhatók benne.

Élmény vezetni, erejének, könnyű felépítésének és hihetetlen felfüggesztésének köszönhetően

– méltatták.

Polaris RZR XP 4 1000 (Forrás: honvedelem.hu)

 

A Polaris Sportsman 6×6 570 (becenevén a „Big Boss”) a családjának egyedülálló háromtengelyes, hatkerekes, hatszor hatos összkerékhajtású tagja. Szervókormánnyal, 570 köbcentiméteres motorral, kiemelkedő terhelhetőséggel bír. Valós, könnyen és gyorsan, egy gombnyomással kapcsolható összkerékhajtásának köszönhetően garantáltan a legjobb tapadást biztosítja, „ha esik, ha fúj”.

Polaris Sportsman 6×6 570 (Forrás: Honvédelem.hu)

A „nagyfőnök” a legnagyobb rakodófelülettel és a legnagyobb terhelhetőséggel rendelkezik a Polaris quadok között. A 25 literes üzemanyagtanknak és a takarékos motornak köszönhetően hatótávolsága is kimagasló. Ülése kényelmes, elektromos kormányszervó, vízhatlan első tárolódoboz, robbanékony motor, 680 kilogrammos vonókapacitás teszi még nagyobb élménnyé használatát.

Borítókép: Polaris Sportsman 6×6 570 (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.