Őrjöngő férfi halt meg rendőrségi intézkedés közben

Felmerült a gyanú, hogy a késekkel hadonászó férfi kábítószert fogyasztott.

Forrás: Police.hu2024. 02. 12. 9:46
Flashing,Blue,Lights,On,A,Police,Car,On,Duty,,Part, rendőrség, villogó, autó, illusztráció
2205590955 Fotó: Maren Winter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 11-én 12 óra 6 perckor egy II. kerületi társasház lakója a rendőrségnek bejelentette, hogy szomszédja zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron – olvasható a rendőrség honlapján.

A helyszínre érkező járőrök épp meghallgatták a bejelentőt, amikor meglátták a férfit. A járőrök látták, hogy mindkét kezében kés van, ezért felszólították, hogy álljon meg, és dobja el az eszközöket. A férfi csak a rendőrök többszöri felszólítására – amikor már a fegyverüket is elővették – dobta a földre a késeket. A járőrök a zavart férfit megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá.  

A 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset, és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egy időben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi a helyszínen az életét vesztette. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a körülményeket, a helyszínen felmerült a gyanú, hogy az elhunyt kábító hatású anyagot fogyasztott.

A haláleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban, szakértők bevonásával vizsgálja. Mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott, a BRFK nyomozást indított. A halálesettel összefüggésben soron kívüli hatósági boncolást rendeltek el, amely megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.