Schuster Lóránt: A Kádár-rendszer minden korábbinál többet rontott a magyarság tudatán

Schuster Lórántot, a P. Mobil legendáját szólaltatta meg a Hamis Gulyás legutóbbi adásában Mező Gábor. A rendszerváltás és az azt megelőző diktatúra titkos vagy alig ismert történeteit is bemutató YouTube-csatornán a zenész úgy fogalmazott: a Kádár-rendszer többet rontott a magyarság tudatán, mint az összes többi azt megelőzően együttvéve.

2024. 02. 15. 12:29
Schuster Lóránt Forrás: Youtube (Képernyők)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kádári Magyarország zenei diktatúrájáról, annak irányítóiról és kárvallottjairól beszélt személyes történeteken keresztül Schuster Lóránt, a P. Mobil frontembere a Hamis Gulyás friss adásában. Felidézte, miért nem bízott meg soha Erdős Péterben, hogy a Honfoglalás alkotójaként mit gondol az István, a királyról – és hogy szerinte mi volt vele a rendszer szándéka; de szóba került a róla és a zenésztársakról jelentéseket írók hosszú sora is. Úgy fogalmazott: 

csak azért nem hallgatták le a telefonját is, mert „az nem volt a nagymutternak”.

A P. Mobil legendája szerint a rendszerváltás még ma sem fejeződött be. 

Mint elmondta, 

Vikidál Gyulára nem elsősorban a jelentései, hanem utólagos hozzállása miatt haragszik.

Elmondása szerint, ezért jót nevetett akkor, amikor a korábbi remek énekes a tévében beszélgetett Trianonról. „Olyan neki ez, mint lónak a mozijegy”. 

Felidézte, hogy Hobo hol dolgozott a kommunizmus alatt, illetve arra is, hogyan járt karonfogva Konrád Györggyel, amikor az Antall-kormány ellen protestáltak. 

„A Kádár-rendszer többet rontott a magyarság tudatán, mint az összes többi előtte együttvéve” – mondja. 

„Pont ez a lapítás a káros, talán a mostani gyerekek egy része meg meri majd kérdezni, és te, az hogy volt, miért volt? De ez egy hosszú folyamat lesz”. 

Borítókép: Schuster Lóránt, a P. Mobil legendája (Fotó: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.