Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Taurus-botrány: terrorizmussal vádolja a Nyugatot Oroszország

Több ezer parfüm akadt fenn a röntgenvizsgálaton

Magyar Nemzet
2024.02.12. 09:05 2024.02.12. 09:16
Több ezer parfüm akadt fenn a röntgenvizsgálaton

Több mint százmillió forint értékű illatszert találtak a pénzügyőrök egy török rendszámú tehergépjárműben elrejtve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arról tájékoztatott, hogy

a röszkei határkirendeltségen röntgenberendezéssel ellenőrizték egy török sofőr járművét, amely a vámokmányok alapján alumíniumprofilokat szállított. Az „átvilágítást” követően azonban kiderült, a rakomány között eltérő méretű és súlyú áruk is találhatóak.

– A kamion ellenőrzése során a kartondobozokban különféle, védjegyoltalom alatt álló parfümhöz hasonló, összesen 2372 üvegutánzat lapult, amelyek eredetét a jármű vezetője nem tudta igazolni – tudatta a NAV. Hozzátették, a török állampolgár ellen költségvetési csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a vélhetően hamis parfümök lefoglalása mellett több mint 13,6 millió forint vámigazgatási bírságot is ki kell fizetnie.


Borítókép: Illusztráció (Forrás: iStock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.