Több ezer parfüm akadt fenn a röntgenvizsgálaton

A török sofőr tízmiliós pénzbüntetést is kaphat.

2024. 02. 12. 9:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint százmillió forint értékű illatszert találtak a pénzügyőrök egy török rendszámú tehergépjárműben elrejtve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arról tájékoztatott, hogy

a röszkei határkirendeltségen röntgenberendezéssel ellenőrizték egy török sofőr járművét, amely a vámokmányok alapján alumíniumprofilokat szállított. Az „átvilágítást” követően azonban kiderült, a rakomány között eltérő méretű és súlyú áruk is találhatóak.

– A kamion ellenőrzése során a kartondobozokban különféle, védjegyoltalom alatt álló parfümhöz hasonló, összesen 2372 üvegutánzat lapult, amelyek eredetét a jármű vezetője nem tudta igazolni – tudatta a NAV. Hozzátették, a török állampolgár ellen költségvetési csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a vélhetően hamis parfümök lefoglalása mellett több mint 13,6 millió forint vámigazgatási bírságot is ki kell fizetnie.


Borítókép: Illusztráció (Forrás: iStock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.