Több mint harmincféle családtámogatás érhető el Magyarországon

Nő a házasságkötések száma és egyre kevesebb a válás.

2024. 02. 13. 13:33
család, apa, anya, gyerek Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti kormány 2010 óta olyan összetett támogatási rendszert épített ki, amely minden élethelyzetben hozzájárul azoknak a boldogulásához, akik úgy döntenek, hogy családot alapítanak – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Fidesz.

Jelenleg több mint harmincféle családtámogatás érhető el,

ezek jelentős része a házasságban élőknek nyújt segítséget – hangsúlyozták. Emlékeztettek: új intézkedésként januártól már igényelhető a csok plusz. Az első házasok két évig adókedvezményt vehetnek igénybe. 2024 januárjától pedig emelt összegű babaváró hitelt vehetnek fel, a gyermekáldás után pedig családi adókedvezményben részesülhetnek már a várandósság alatt is – részletezik.

Míg 2010-ben harminchatezer pár kötött házasságot,

 addig 2023-ban már ötvenezer, miközben jelentősen csökkent a válások száma.

A magyarországi stabil, többrétű, célzott és rugalmas családtámogatási rendszer sokoldalúan védi és szolgálja a családokat. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt időszakban Magyarországon erősödött a házasság intézménye – mutattak rá.

Nekünk a magyar családok az elsők!

– írják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.