Többször büntetőfékezett a busz előtt, aztán nekiállt vitatkozni a sofőrrel + videó

Azt sem tudta elviselni, hogy dudával figyelmeztetik a balesetveszélyre.

2024. 02. 21. 15:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy személyautó hajtott ki az autóbusz elé a 10-es úton Solymár felé haladva múlt szerdán fél nyolckor, ami miatt az autóbusz vezetője vészfékezésre kényszerült – írja a Solymáronline a Volánbusz közleményére hivatkozva. Az oldal szerint

a buszsofőr a balesetveszély okán a duda használatával igyekezett felhívni a nagy sebességgel közlekedő férfi figyelmét, aki erre válaszul többször is büntetőfékezésbe kezdett, veszélyeztetve ezáltal az autóbuszon utazók biztonságát.

A buszsofőr minden ilyen esetben kürtjelzést adott.

Az egyik buszmegállónál a személyautó sofőrje kiszállt a járművéből, a buszvezető ablakához lépett, akivel szóváltásba keveredett, majd elhajtott a helyszínről. A buszvezető lélekjelenlétének köszönhetően szerencsére senki nem sérült meg az eset miatt.

Felhívták a figyelmet, hogy az autóbusz-vezetők közfeladatot ellátó személyek, munkavégzésük során akadályozásuk vagy bántalmazásuk bűncselekménynek minősül, ami súlyosabb büntetést, akár szabadságvesztést is vonhat maga után. Az eset pedig nem csak a buszsofőr, hanem az utazóközönség testi épségét is veszélyeztette.

Borítókép: Részlet a fedélzeti kamerával készült felvételből (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.