Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Túszdráma Budapest belvárosában

Letartóztatták azt a budapesti férfit, aki VII. kerületi lakásában vasárnap kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 02. 29. 15:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit terrorcselekmény elkövetésével, fenyegetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak.

A tájékoztatás szerint február 25-én délután a férfi két nőismerősével beszélgetett a lakásában. Miután az egyik nő távozott, a férfi bezárta a lakás ajtaját, elvette a nő telefonját és egy gáz-riasztó fegyverrel fenyegetve fogva tartotta.

A férfi egy lövést is leadott, majd felhívta a nő anyját, illetve több alkalommal a 112-es segélyhívó számot is, és követeléseket fogalmazott meg. Az anyát a lánya lelövésével fenyegette, míg a segélyhívó számon azt állította, hogy combon lőtte a nőt, és ha nem teljesítik a kérését, újból meglövi a sértettet. A gyanúsítottat végül a rendőrök fogták el, akik megállapították, hogy a sértettet a férfi nem lőtte meg – ismertette a törvényszék.

A terhelt tettei alkalmasak lehetnek terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének, illetve zaklatás vétségének megállapítására – tudatta a törvényszék.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított letartóztatását – fűzték hozzá. Az adatok szerint a férfi évek óta rendszeres kábítószerfogyasztó, bejelentett munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik.

A közlemény szerint a bűncselekmény elkövetését tudatmódosító szerek mértéktelen fogyasztása eredményezte. Mivel a kábítószer-fogyasztás a gyanúsított viselkedését kiszámíthatatlanná teszi, annak hatása alatt egy újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye fokozottan fennáll. A bíróság a férfi letartóztatása mellett döntött, a végzés nem végleges.

Borítókép:illusztráció (Forrás:Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.