Vége az árvízveszélynek: a Tisza-tó mentén megszűnt a készültség

A Tisza árhulláma jelenleg Szolnok és Tiszavárkony között tetőzik.

Forrás: MTI2024. 02. 26. 13:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tisza árhulláma jelenleg Szolnok és Tiszavárkony között tetőzik, a felette lévő folyószakaszon már apad, a Tisza-tó mentén megszűnt az árvízvédelmi készültség – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a honlapján.

 

Magas a vízállás, de már elmúlt a veszély

A tájékoztatás szerint a vízállás reggel 7 órakor Tiszafürednél 651 centiméter, apadó; Kisköre-alsónál 727 centiméter, apadó; Tiszaroffnál 764 centiméter, apadó; Szolnoknál 737 centiméter, tetőzés közeli; Martfűnél 658 centiméter, áradó; Tiszaugnál pedig 560 centiméter, ugyancsak áradó. (Szolnoknál vasárnap 17 óra óta 737-738 centiméteres vízállások figyelhetők meg.)

Hétfő reggel 8 órától megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tisza-tó körül. A Kötivizig azonban továbbra is figyelőszolgálatot lát el a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon. Másodfokú a készültség Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között, a többi szakaszon pedig elsőfokú –  írták.

A Zagyva–Tarna vízgyűjtőjére vasárnap hullott csapadék következtében kisebb árhullám alakult ki, ezért a felső vízmércéknél áradás figyelhető meg. A Zagyva Jászteleknél várhatóan a fokozati szint alatt fog tetőzni – közölte a vízügyi igazgatóság.

 

Borítókép: Az áradó Tisza Tokaj térségében (Forrás: Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.