„A köztörvényesen elítélt Varju László még mindig a Ház padsoraiban ül”

A baloldalon akkor sincsen következménye semminek, ha bíróság mondja ki, hogy bűncselekmény történt.

2024. 03. 04. 14:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– V. Lászlót két ügyben is elítélték az elmúlt napokban, de a baloldalon akkor sincsen következménye semminek, ha bíróság mondja ki, hogy bűncselekményt követnek el – mondta Dömötör Csaba az Országgyűlés hétfői ülésén a DK-s képviselő napirend előtti felszólalására reagálva. Varju arról beszélt, hogy a kegyelmi botárnnyal lehullott az álarc a kormányról, Orbán Viktor rendszere pedofilokat tüntetett ki és pedofilokat segítőket engedett ki a börtönből, egy egész hálózat dolgozik a pedofilok mentegetésén. Dömötör Csaba minderre úgy reagált, 

a baloldal soha nem támogatta a gyermekvédelmi intézkedéseket. – Nem támogatták 2012-ben a szigorúbb büntető törvénykönyvet, a pedofil-nyilvántartás létrehozását, a gyermekpornográfia elkövetőivel szembeni súlyosabb szankciókat, valamint hogy a gyermekek védelmére elkövetett súlyos szexuális bűncselekmények ne évüljenek el

 – sorolta a baloldal hiányosságait a politikus, aki szerint a képmutatás netovábbja ezek után gyermekvédelemről szónokolni a Házban. 

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) arra emlékeztetett: február 22-én a Fővárosi Ítélőtábla garázdaság és választás rendje elleni bűntettben jogerősen, testi sértés bűntettében pedig első fokon bűnösnek találta Varju László DK-s képviselőt. A kormánypárti politikus szerint 

megengedhetetlen, hogy a jogerős ítélet kihirdetése után 11 nappal a köztörvényesen elítélt Varju László még mindig a Ház padsoraiban ül, és felveszi a fizetését.

 

 

Kitért arra, ugyancsak nem vállalja az általa elkövetett erőszakért a felelősséget és nem hajlandó lemondani Fekete-Győr András (Momentum). Fontosnak nevezte, hogy a törvény és a hatóságok kellő szigorral lépjenek fel az erőszakos cselekmények ellen, és felszólította a baloldalt, hogy szüntesse be a közéleti erőszakot. Varju Lászlót és Fekete-Győr Andrást pedig arra kérte, 

ha komolyan gondolják mindazt, amit politikai ellenfeleiken számon kérnek, és komolyan gondolják a képviselői esküjüket, akkor legyenek következetesek, és távozzanak a közéletből.


A kormánypárti képviselő szavaira Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára úgy válaszolt, maximálisan egyetért azzal, hogy amíg a kormányoldalon a politikai hibáknak is lehetnek és vannak is következményei, addig a baloldali pártok képviselőinek az sem elég, ha a bűnösségüket megállapítja a bíróság.


Borítókép: Varju László és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kovács Tamás)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.