Bejelentették az M7-lehajtó átalakítását Székesfehérvárnál

A székesfehérvári közlekedési fejlesztések révén tovább erősödik a térség közvetítő szerepe a Duna–Tisza köze és a Dunántúl között – jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter országjárásának Fejér vármegyei állomásán kedden, Székesfehérváron.

2024. 03. 12. 18:03
null
Székesfehérvár, 2016. július 18. A 8-as fõút Székesfehérvárt elkerülõ, újonnan átadott harmadik szakasza 2016. július 18-án. A tizenötmilliárd forintból épült autóút a város elkerülésével köti össze a 8-as fõutat az M7-es autópályával. MTI Fotó: Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Navracsics Tibor elmondta, hogy a kormány jóváhagyta az M7-es autópálya Székesfehérvárra levezető áttervezett körforgalmának kivitelezését. Azt mondta, 

ez nem csupán a székesfehérvári, hanem az egész déli és középdunántúli közlekedés szempontjából fontos, hiszen a szakaszon a folyamatos dugók sokszor életveszélyes helyzetet teremtettek az M7-es autópályán.

Ezenkívül megkezdődik a város negyedik sztrádalehajtójának tervezése is, amely szintén gördülékenyebbé teszi majd a közlekedést a környéken.

A tárcavezető a területfejlesztést és az államigazgatást érintő kérdésekről egyeztetett a területi államigazgatás képviselőivel a sajtótájékoztatót megelőzően.

 

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a beruházásért

Az Auchan-körforgalom bővítése nem várhat tovább, minden további késlekedés fenntartja a balesetveszélyes állapotot az M7-es ezen szakaszán és az állandó forgalmi dugókat hazánk egyik legforgalmasabb, legtöbbet termelő ipari parkja mellett, óriási átmenő forgalommal – írta Facebook-bejegyzésében.

Úgy véli, e három szempont már önmagában is elég kellene legyen ahhoz, hogy a kormányzat egy ilyen, az állam nagyságrendjében nem igazán számottevő összegbe kerülő, egész régió számára kiemelten fontos beruházást elindítson. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.