Fennakadt a síneken a Suzuki, a vonat jött, látott és győzött + fotók

Mutatjuk, mi maradt a kocsiból.

Forrás: Kemma2024. 03. 14. 13:55
null
Gárdony, 2014. július 18. Egy autó halad át egy vonat elhaladása után az agárdi vasúti átjárón 2014. július 18-án, ahol a MÁV Zrt. és rendõrség közös baleset-megelõzési kampánynapot tartott. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy sofőr ellen, aki a vasúti átjáróban letért az úttestről, emiatt a személygépkocsija fennakadt a síneken – írja a Kemma.

A vádirat szerint a férfi még 2020. október 1-jén Almásfüzitő lakott területén kívül nem a látási viszonyoknak megfelelően, és nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, emiatt a vasúti átjáróban letért az úttestről. A férfi a járművel áthajtott az első sínpáron, de aztán a vágányon fennakadt.

A portál megtudta Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől, hogy eközben a vasúti átjáró irányába szabályosan, mintegy óránkénti 90 kilométeres sebességgel érkezett egy tehervonat.

Forrás: Kemma/Ügyészség

Az autó sofőrje a kezében lévő lámpával a közeledő vonatnak jelzett, a mozdonyvezető késedelem nélkül gyorsfékezett,

 azonban a mozdonnyal az autónak ütközött.

A baleset miatt öt személyvonat szenvedett jelentős késést, a részlegesen és teljesen kimaradt vonatok esetében az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. A baleset 14 személyvonat közlekedését befolyásolta, amelyből nyolc személyvonat összesen 641 percet késett, és a késések 285 utast érintettek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, valamint véglegesen tiltsa el a közúti vezetéstől.

Forrás: Kemma/Ügyészség

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.