Hunvald György visszatér a politikába, újra polgármester akar lenni Erzsébetvárosban

A kerület egykori vezetőjének neve összeforrt a helyi ingatlanpanama ügyével, amivel kapcsolatban a Kúria minden ítéletet megsemmisített.

2024. 03. 02. 11:11
Hunvald György
Budapest, 2014. június 17. Hunvald György volt szocialista országgyûlési képviselõ, erzsébetvárosi polgármester a Kúria tárgyalótermében 2014. június 17-én. Megkezdõdött Hunvald György és Gál György, valamint négy társának milliárdos nagyságrendû korrupciós ügyek vádjával indult büntetõügyében a harmadfokú eljárás a Kúrián, döntés július elején várható. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület megállapodott abban, hogy az önkormányzati választáson közösen indul Erzsébetvárosban – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Szolidaritás Mozgalom.

Jelöltjük Hunvald György, a kerület korábbi szocialista polgármestere lesz.

A Magyar Nemzet tavaly márciusban számolt be róla, hogy a Kúria megsemmisítette valamennyi, a volt erzsébetvárosi polgármestert elmarasztaló bírósági ítéletet, valamint megszüntették a perújítási eljárást is az egykori politikussal szemben.

A VII. kerület egykori MSZP-s vezetőjét 2009 februárjában vették őrizetbe, az erzsébetvárosi ingatlanpanama ügyében 2010 novemberében emeltek ellene vádat hűtlen kezelés miatt. A vádpontok között százmilliós csalástól kezdve kerékbilincsek levetetéséig sokféle jogsértés szerepelt, ráadásul az ügyészség szerint a vádlottak bűnszervezetben dolgoztak. Az évek során több, egymásnak is ellentmondó ítélet született az ügyben.

A volt polgármestert legutóbb 2020-ban ítélték el perújításban, és letöltendő szabadságvesztést róttak ki rá, de a Kúria ezt az ítéletet is megsemmisítette.

Tavaly szeptemberben lapunk már arról számolt be, hogy Hunvald ügyvédként kezdett el praktizálni és akkori elmondása szerint a bíróságon azon az oldalon fog ülni, ahol mindig is szeretett volna.

Borítókép: Hunvald György (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.