Menekül a felelősség elől Újbuda baloldali vezetése

Újbuda önkormányzatának közneveléssel foglalkozó bizottsága zárt ülést tartott, amelyre behívatták az előző, kormánypárti városvezetés két polgármester-helyettesét és a polgármestert is. Arról faggatták őket, hogy tudtak-e óvodai szexuális visszaélésekről.

2024. 03. 19. 18:47
Újbudai pedofilügy Bizottsági ülés
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak ellenére, hogy a rendőrség és a sajtó információi szerint az utóbbi időszakban követett el pedofil bűncselekményeket Gy. Péter egy XI. kerületi óvodában, kedden délután az önkormányzat balliberális többségű bizottsága arról faggatott több kormánypárti politikust, hogy tudnak-e bármilyen bűncselekményről vagy visszaélésről, amit a pedofíliával gyanúsított férfi 2016 és 2018 között elkövethetett.

Az üggyel kapcsolatban Hoffmann Tamás, Újbuda egykori polgármester azt mondta: arról sem volt tudomása, hogy a férfi a köznevelési intézmények valamelyikében dolgozott volna. Úgy emlékszik, hogy hivatali ideje alatt egy harapással kapcsolatos bejelentés volt a legkomolyabb óvodai ügy a kerületben.

Újbudai pedofilügy Bizottsági ülés Hoffmann Tamás
Fotó: Teknős Miklós

Ugyancsak meghallgatták a kerület volt alpolgármesterét, Molnár Lászlót, aki felidézte: az előző vezetés volt az, amely modern jelzőrendszert hozott létre a kerületben az ilyen jellegű visszaélések elkerülésére, illetve mihamarabbi feltárására.

Az önök idejében fordulhatott elő, hogy az általunk korábban felállított rendszer a fejlesztések hiányában csődöt mondott

– jelentette ki a politikus. Arról is beszámolt, hogy a gyermekek egészséges fejlődését segítendő a korábbi években egy óvodapszichológusokból álló hálózatot is létrehoztak, azonban a visszaélések elkerüléséhez, úgy tűnik, ez sem volt elegendő.

Újbudai pedofilügy Bizottsági ülés Molnár László
Fotó: Teknős Miklós

Király Nóra, a Ficsak elnöke, Újbuda egykori közbiztonságért felelős alpolgármestere rámutatott: a polgármester valóban nem ismerheti a kerület összes oktatási intézményében dolgozó személyt, ugyanakkor László Imre személyesen írta alá azt a hatmillió forintos szerződést, amit Gy. Péter cégével kötött.

Király Nóra mindezek mellett álvizsgálóbizottságként emlegette az ügyben eljáró testületet,

és nehezményezte, hogy Orosz Anna korábbi alpolgármester és Erhardt Attila alpolgármester nem vett részt az ülésen.

Újbudai pedofilügy Király Nóra FICSAK
Bizottsági ülés
Fotó: Teknős Miklós

A bizottsági ülést követően Király Nóra elmondta: miközben a baloldal az előző városvezetésre akarja húzni a pedofília vádját, addig számtalan kérdés továbbra is nyitott maradt a Gy. Péter és az önkormányzat közötti viszonnyal kapcsolatban.

Ugyanis továbbra sem lehet tudni, hogy a most szexuális visszaélésekkel vádolt férfi cége pontosan miért is állt szerződésben az önkormányzattal.

A momentumos Orosz Anna felelőssége a parlament hétfői ülésnapján is szóba került. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője nehezményezte, hogy a baloldal hallgat a pedofilügyben, aminek nincsenek következményei. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára szerint László Imre polgármestert azért védik, mert Gyurcsány Ferenc embere.

Borítókép: A bizottsági ülés (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.