Mit hoz Sándor, József, Benedek?

Sándor, József, Benedek zsákjában idén nem találunk meleget. Északias áramlással a magasban fagyos légtömeg szivárog a Kárpát-medencébe fokozatosan, emiatt visszaesik a hőmérséklet, és növekszik a hajnali fagy veszélye – jelezték a meteorológusok.

Forrás: MTI, HungaroMet,2024. 03. 17. 16:08
felhő, időjárás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap az északkeleti harmadban felhős lesz az ég, arrafelé kevés napsütés valószínű, kisebb zápor is előfordulhat, másutt napos, száraz idő várható, amelyet a Dunántúlon gomolyfelhők zavarhatnak – olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

 

Vasárnap még beborul az ég, zápor is jöhet

Estétől az ország délnyugati felén, harmadán megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, emellett északkeleten maradhatnak felhősebb körzetek.

 Ezeken a tájakon fordulhat elő kisebb eső, zápor

– figyelmeztettek az időjósok. A középső országrészben és délkeleten derült vagy gyengén felhős lehet az éjszaka. 

 

Növekszik a fagyveszély, így néz majd ki a jövő hét eleje

Hétfőn napközben is délnyugaton, illetve az északkeleti harmadban maradhat erősen felhős vagy borult az ég, míg a két terület között fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű. Délnyugaton még előfordulhat helyenként eső. Az északias irányú szelet vasárnap nagy területen kísérhetik erős, hétfőn helyenként élénk lökések, éjszaka azonban gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +8 fok között alakul, az ország délnyugati felén, harmadán enyhébb lesz a hajnal, míg az északi völgyekben számíthatunk a keményebb fagyra. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6 és 15 fok között valószínű, északkeleten lesz hűvösebb az idő.

– írták

Kedden általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, főleg a középső országrészben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik. Hajnalban többnyire -2, +3, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -6, -3 fokot mérhetnek, kora délután 7, 12 fok lesz a jellemző.

 

A hét közepén feljavul az időjárás

Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban általában -3, +3, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -6, -4, kora délután 9, 15 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.