Nem is gondolná, mi a kapocs a zseniális Oscar-díjas színész és Magyarország között

Kacskaringós családfa bizonyítja a köteléket.

Forrás: Kemma2024. 03. 18. 16:28
96th Oscars Academy Awards - Press Room
US actor Robert Downey Jr. poses in the press room with the Oscar for Best Actor in a Supporting Role for "Oppenheimer" during the 96th Annual Academy Awards at the Dolby Theatre in Hollywood, California on March 10, 2024. (Photo by Robyn BECK / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tatai temető „A” parcellájában találhatóak azok a sírok, amelyek kötődnek az Oscar-díjas színészhez, Robert Downey Jr.-hoz – írja a Kemma

Ugyanis a legendás színész szépapja Stern Jakab volt, aki lisztkereskedőként dolgozott, és miután meghalt, a felesége, Deutschländer Eleonóra hozzáment egy Deutsch Simon nevű férfihoz, akiknek a házasságából született meg Stern Ilka, aki hozzáment Süss Rudolfhoz, akik az 1800-as évek második felében úgy döntöttek, hajóra szállnak, hogy szerencsét próbáljanak az új világban. 

A férfi aztán nevet változtatott, Ormay lett az új családnevük, és összesen négy gyermekük született. Közülük a legfiatalabb volt Ella Eleonóra, aki Robert Downey Jr. dédnagymamája volt. Eleanore Ella Ormay aztán 1911-ben James McLauchlennel kötött házasságot, és az ő kapcsolatukból született Betty, a híres színész nagymamája. Férjét Robert Eliasnak hívták, ők adtak életet a Robert Elias néven született Robert Downey Sr.-nak, vagyis Robert Downey Jr. édesapjának.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy a színész Oscar-díjat nyert Oppenheimerben nyújtott alakításáért, így ő lett a legjobb férfi mellékszereplő.

Borítókép: Robert Downey Jr. (Fotó: Robyn Beck / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.