Nyolcszor annyi pedofil ül börtönben, mint 2010 előtt

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára ismertette azokat a szigorításokat, amelyeket a kormány vezetett be.

2024. 03. 02. 10:42
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2024. február 29. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2024. február 29-én. Az Európai Unió (EU) legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere lép életbe Magyarországon március 1-jén. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– 2010 óta megnégyszereztük a szociális költségvetést, megháromszoroztuk a gyermekvédelmi forrásokat és megnyolcszoroztuk a börtönben ülő pedofilok számát – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalán.

A kormánypárti politikus a héten a lapunknak adott interjúban elmondta: egyértelműen a szigorúbb büntetőjogi szabályoknak és a hatékonyabb gyermekvédelmi rendszernek köszönhető, hogy több száz pedofil bűnelkövetőt sikerült rács mögé küldeni. Szerinte ezek az emberek korábban is pedofilok voltak, de a korábbi jogszabályok 2010 előtt nem tették lehetővé, hogy börtönbe kerüljenek.

Akkor összesen 81 embert sikerült börtönbe juttatni, most már 663-an ülnek pedofil-bűncselekmény miatt a börtönökben. Az akkori szabályok nem védték kellőképpen a gyermekeket, túlságosan az elkövetők pártján voltak, a mostani jogszabályok viszont az áldozatok pártján állnak, és az elkövetőket ezért tudják a bíróságok hosszú időre börtönbe juttatni

– emelte ki a politikus.

Rétvári Bence emlékeztetett: a pedofília elleni hangsúlyos fellépés egyik bástyája a 2012-ben bevezetett új Btk., amely az Európai Unió legszigorúbb büntető törvénykönyve.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminsztérium parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.