Óbudai korrupciós botrány: újabb gyanúsítottra csapott le a főügyészség

Kedden egy újabb személyt hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a III. kerületi csúszópénzes botrányban – tudta meg a Magyar Nemzet. Az óbudai önkormányzatig érő bűnügynek ezzel már öt gyanúsítottja van.

2024. 03. 19. 16:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minősített hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt egy újabb személyt hallgatott ki gyanúsítottként az óbudai korrupciós botrányban a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte megkeresésünkre a KNYF kommunikációs osztálya.

Hozzátették: a korrupciós ügy ötödik gyanúsítottja szabadlábon védekezik.

Ismert, március elején több személyt gyanúsított meg a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt eljárást indító Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak, a bűnügy szálai pedig a baloldal fontos háttéremberéhez, P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek.

A férfival kapcsolatban érdemes megemlíteni azt az Anonymus által közzétett, rejtett kamerával készített felvételt, amin az látszik, hogy P. Gábor és társa egy autóban ülve több millió forint — feltételezhetően — kenőpénzzel számolt el. A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó

A botránnyal összefüggésben megszólalt a helyi Fidesz is, kezdeményezésükre március 21-én rendkívüli képviselő-testületi ülést tart az önkormányzat. 

„Az ülésen tisztázni kell, hogy a letartóztatási hullámot előidéző fiktív szerződéseket az önkormányzat részéről ki kötötte, azokat a városvezetésből ki engedélyezte, ki írta alá a teljesítési igazolásokat, illetve hogy milyen módon szennyezték be a várost jelenleg irányító politikusok otthonunk, Óbuda jó hírét” – fogalmazott a Metropolnak Puskás Péter.

A Fidesz helyi frakcióvezetője hozzátette azt is: Kiss László DK-s polgármester a nyilvánosságra került korábbi információk szerint rokona révén érintett lehet a botrányban, ugyanis közeli hozzátartozójának és az ügy egyik szereplőjének közös cége lehetett a vizsgált időszakban. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.