A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Pásztor Dániel: A keresztény hit olyan, mint egy híd a menny és a föld között

A református püspök ünnepi prédikációjában rámutatott: a XXI. század embere megkérdőjelezi az egész húsvéti történet és hogy Krisztus valóban feltámadt.

Forrás: MTI2024. 03. 31. 13:12
PÁSZTOR Dániel
Fotó: Vajda János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A keresztény hitnek hármas tartóoszlopa van – jelentette ki a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi alelnöke a húsvétvasárnapi ünnepi istentiszteleten a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sajóvelezden. Pásztor Dániel kifejtette, ez a három oszlop az, hogy Krisztus meghalt a mi bűneinkért, feltámadt és él, valóságos személyiség.

A református püspök hozzátette, a keresztény hit olyan, mint egy híd a menny és a föld között. – Ha annak három tartóoszlopa közül bármelyik is hiányzik, vagy bármelyikkel probléma van, akkor a híd használhatatlan és semmit sem ér – fűzte hozzá. Hangoztatta: csak így együtt a három adja meg a hidat, és tartja meg az emberek hitét.

Krisztus meghalt a mi bűneinkért, feltámadott a mi megigazolásunkért, és azt ígérte és ígéri: íme, én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig

– mondta Pásztor Dániel.

A református püspök beszélt arról, hogy a XXI. század embere megkérdőjelezi az egész húsvéti történetet és azt, hogy Krisztus valóban feltámadt. Sokan gondolják, hogy nem igaz, és erről szeretnék a kereszténységet és a világot is meggyőzni – tette hozzá.

Pásztor Dániel szerint a keresztény hit egy fontos alapkérdése, hogy az emberek elhiszik-e Krisztus feltámadását.

– Isten igéje, a Szentírás gondoskodott arról, hogy legyenek tanúk, akik elmondják, hogy Krisztus valóban feltámadt a halálból – mutatott rá. A püspök Pál apostolt idézve arról beszélt, ha Krisztus feltámadása nem igaz, akkor hiábavaló az igehirdetés, hiszen annak az az alapja, hogy Jézus él. Kiemelte, a prédikációk alkalmával

az emberek azért érzik úgy, hogy nekik szólnak, mert Krisztus él, és beszél az emberekkel megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan módon, de valóságosan és átélhetően.

Az ünnepi istentiszteleten Pásztor Dániel arról is szólt, hogy a keresztény egyháznak addig van létjogosultsága, ameddig a feltámadott Jézusról tesz bizonyságot. Amennyiben nem ezt hirdeti, akkor annak az egyháznak vége – szögezte le.

A református püspök prédikációjában kiemelte, a feltámadás hite nem az ünnep két napja alatt dől el és válik igazán fontossá, hanem az azt követő időszakban, és akkor, amikor az emberek kilépnek a templom ajtaján.

Pásztor Dániel hangsúlyozta: az, hogy Krisztus él, a hétköznapokban ad erőt  igazán az embereknek, amikor szembe kell nézniük a betegségekkel vagy a megoldhatatlannak tűnő problémákkal. Ezekben a helyzetekben ott van az emberekkel az élő Krisztus, akit segítségül hívhatnak, és biztosak lehetnek abban, hogy segíteni fog – hangoztatta.

Borítókép: Pásztor Dániel (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.