Propagandára van pénz, a buszosokra nem áldoznak Pécsen

Folytatódik a sztrájk.

Forrás: BAMA2024. 03. 23. 22:01
Pécs, 2015. október 16. Új, Volvo gyártmányú buszok a pécsi kertvárosi buszpályaudvaron 2015. október 16-án. A városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. közbeszerzés keretében 115 darab új alacsonypadlós buszt vásárolt, köztük 38 csuklós jármûvet, amelyekbõl tizennyolc buszt állítottak ezen a napon forgalomba. MTI Fotó: Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a bérharc a Tüke Busznál – mondta Dobi István, az  Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke. Közölte: az érdekképviselet intéző bizottsága a pénteki ülésén egyhangú határozatával úgy döntött, hogy újabb bértárgyalásokat kezdeményeznek a vállalatnál, és annak esetleges eredménytelensége esetén döntenek a további sztrájkok időpontjáról és hosszáról. Dobi István kiemelte, hogy bérmegállapodás csak akkor születhet, ha teljesül a SZAKSZ bérkövetelése.

A bérkövetelések süket fülekre találtak, ugyanis Péterffy Attila és politikai köre már korábban is elzárkózott attól, hogy megadják a 20 százalékos emelést, holott

mindössze 1,5 százalék hiányzott már csak hozzá, és a SZAKSZ vissza is lépett a korábbi követelésétől, ami 25 százalék volt.

A másfél százalékos emelésre nincs pénz a pécsi városházán, de a napokban 74 milliót úgy adtak propagandakiadásokra a Pécsi Kommunikációs Központnak is, hogy tisztában voltak vele, hogy ezt a pénzt a tömegközlekedés fenntartására is költhetnék, ahol súlyos problémát jelent a sofőrhiány – írja a Baranya Vármegyei Hírportál.

Miután Péterffy Attila polgármester nemet mondott, a SZAKSZ visszaállt az eredeti 25 százalékos követelésre, így ha folytatódik a vállalatnál a munkabeszüntetés, ami eddig nyolc napig tartott, akkor már a magasabb összeg lesz az irányadó.

Borítókép: Tüke Busz járatok (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.