Részeg ámokfutó jogosítványát vonták be a rendőrök + videó

Megpróbált részegen elmenekülni egy autós a rendőrök elől az Üllői úton, miközben négy piros lámpán is áthajtott. Ámokfutásáért pénzbírságot és előéleti pontokat kapott, ami további büntetést von maga után.

Forrás: Police.hu2024. 03. 12. 9:07
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség járőrei 2023. december 17-én éjjel közlekedési ellenőrzést végeztek Kispesten, az Üllői úton, és nem sokkal éjfél után igazoltattak volna egy gépkocsit. A járőrök jelzésére a sofőr megállás helyett gyorsított, és elszáguldott a rendőrök mellett – olvasható a Police.hu oldalon.

A járőrök szirénázva követték és próbálták megállítani a sofőrt, aki menekülése közben több közlekedési szabályt áthágott – áthajtott négy piros lámpán és záróvonalon, akadályozva ezzel a szembejövő forgalmat

– írták.

Az autó vezetője bekanyarodott az Árpád utcába, ahonnan már nem tudott továbbhajtani. A sofőr a rendőrök felszólítására nem volt hajlandó kiszállni az autóból, ezért testi kényszert alkalmaztak vele szemben, majd megbilincselték. Megállapították, hogy a 39 éves B. Szilveszter nem véletlenül fogta menekülőre: 

az alkoholszonda ittasságot jelzett, valamint jogosítványát éppen ittas járművezetés miatt vonták be korábban.


Ugrott a jogosítvány

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfi ellen közigazgatási és büntetőeljárást indított. A hatóság az elkövetett jogsértésekért összesen 260 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezte, és mindezért 32 közlekedési előéleti pont jár.

A hatályos jogszabályok értelmében ha a járművezető közlekedési előéleti pontjainak száma meghaladja a 18-at, az illetékes közlekedési igazgatási hatóság visszavonja a sofőr vezetői engedélyét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.