Védelmébe vette a gyurcsányista önkormányzat a pedofil óvodai dolgozót

Az önkormányzat lapunknak küldött válaszában kifejtette, döbbenetesnek és visszataszítónak tartják, hogy már egyértelműen pedofilnak nevezik az óvoda szexuális kényszerítéssel vádolt dolgozóját.

2024. 03. 05. 11:46
Sad,Child,Suffering,From,Depression,Sitting,Alone,In,Corridor,Feeling
2263300709 Fotó: Bricolage Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetesnek és visszataszítónak tartja Újbuda önkormányzata, hogy a médiában megjelent hírekben már egyértelműen pedofilnak nevezik az óvoda volt dolgozóját. 

Meggyőződésünk, hogy ezt maximum csak a rendőrségi vizsgálat lezárta, illetve jogerős bíróság döntést követően tehetik meg, nem egy névtelen bejelentést követően még a nyomozati szakaszban

– írta lapunknak megküldött válaszában a XI. kerületi DK-s vezetésű helyhatóság, majd kiemelték, hogy az önkormányzathoz az érintett alkalmazottal kapcsolatban panasz, illetve jelzés nem érkezett az elmúlt években. Válaszukban továbbá az ártatlanság vélelmét hangsúlyozták. 

Amint arról már korábban is beszámoltunk, legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója lehetett az a fiatal férfi, aki gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott egy kisfiúval. 

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanakkor miután az egyik óvodában panaszt tettek ellene, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik intézményébe. 

 

Fontos pozícióban

A pedofil férfival, Gy. Péterrel szembeni megengedő bánásmódot a kerület baloldali vezetése lapunk értesülései szerint azért alkalmazta, mert annak édesanyja fontos pozíciót tölt be a XI. kerületi önkormányzatnál. Győrffyné Molnár Ilona a kerület humánszolgálati igazgatóságának vezetője, közvetetten az ő felügyelete alatt működnek többek között az önkormányzat köznevelési intézményei.

Amint arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, egy hónapra letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) azt az óvodai alkalmazottat, aki ellen a XI. kerületi Rendőrkapitányság szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – tájékoztatta lapunkat a Fővárosi Törvényszék. A fogvatartás helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölték ki.

Úgy tudjuk, a szülőknek jó ideje gyanús volt a baloldali irányítású önkormányzat egyik óvodájában dolgozó férfi. 

A szülők félelmeit igazolta a rendőrségi nyomozás, az egyenruhások pedig pénteken le is csaptak a férfira, akit őrizetbe vettek.

 

Egy mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel

Úgy tudjuk, a férfit jelenleg 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsítják. Értesülésünk szerint a 

pedagógiai asszisztens az óvoda területén lévő mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel. 

Emellett a bírósági végzésben az is szerepel: 

adat van arra is, hogy a gyanúsított a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött gyerekek sérelmére szexuális erőszakot követett el.

Utóbbival egyelőre még nincs meggyanúsítva.

 

Nem mertek lépni ellene

A botrányos esettel kapcsolatban Újbuda önkormányzata korábban már kiadott egy közleményt. Mint írták, a rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe egy névtelen bejelentés alapján. Újbuda önkormányzata is ekkor értesült először az ügyről. Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel, 2018-ban kezdődött munkaviszonyának megszüntetésére haladéktalanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya pedig megszűnt.

A közleményben azt is megemlítették, hogy korábban az érintett pedagógusasszisztens munkájával kapcsolatban panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz nem érkezett.

Ezzel szemben a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy 

igenis volt panasz a férfira, egy kisfiú szülei jelezték a problémát az óvónőknek, majd az óvodapedagógusok is az intézményvezetőnek,

de mivel a gyanúsított anyja az önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.