Beragadt a rajtnál Baranyi Krisztina, a balos pártok nélkül nem gyűlnek az aláírások

Csütörtök reggelig csupán két polgármesterjelöltnek sikerült összegyűjteni az aláírásokat Ferencvárosban.

2024. 04. 25. 6:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök reggelig csupán két polgármesterjelöltnek sikerült Ferencvárosban annyi támogatói aláírást összegyűjteni, hogy hivatalosan indulhasson a június 9-i önkormányzati választáson. A baloldal marakodása által szétzilált kerületben kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok: 

a fideszes Gyurákovics Andrea és a volt polgármester, Gegesy Ferenc között dőlhet el a választás. 

Furcsa fordulat, hogy Gegesy eddig Baranyi Krisztina, a Kutyapárt listáját vezető jelenlegi baloldali polgármester tanácsadója volt. A Metropol úgy tudja, a kerület polgármesterének szerda délutánig azért nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú aláírást, mert a ferencvárosiak szerint a polgármester az elmúlt 4,5 évben nem tett le az asztalra sok mindent, és az elmúlt napokban nem is látogatott el személyesen a ferencvárosiakhoz. Olyan kritikus helyeken sem mutatkozott, mint az általa lepusztulni hagyott, életveszélyes bérházak, amelyeknek bérlői a Metropolnak is arra panaszkodtak, hogy Baranyi feléjük sem nézett az elmúlt években, pedig „rájuk dől” az elhanyagolt önkormányzati épület. Egyelőre úgy fest, hiába pózolt Baranyi Krisztina Karácsony Gergely főpolgármesterrel, Vitézy Dávid főpolgármester-jelölttel, valamint Pikó András józsefvárosi polgármesterrel, a kerületiek kezdenek elfordulni tőle.

Borítókép: Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.