Felborult egy kamion az M3-ason, az M0-son is baleset lassítja a forgalmat

Kedd reggeli forgalmi és közlekedési információk.

Forrás: MTI2024. 04. 30. 7:00
Staunton,,Virginia,,Usa-,10.12.2022:,Overturned,Truck,On,A,Road,In
kamionbaleset
2234168315 Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felborult egy mélyhűtött élelmiszert szállító kamion keddre virradó éjjel az M3-as autópálya 141-es kilométerénél. A sztráda érintett szakaszát lezárták, ahol még korán reggel is zajlottak a munkálatok – közölte a katasztrófavédelem.

Még reggel 6 óra előtt is tartott a mentés: a rakományt kipakolták, és elkezdik kerekeire állítani a felborult kamiont. A helyszínre mentő is érkezett.

Az Útinform tájékoztatása szerint az autópálya Budapest felé vezető oldalán történt a baleset. A takarítás, és műszaki mentés idejére az autópályát mindkét oldalon lezárták, a forgalmat a 138-as kilométernél lévő Mezőnagymihály, Mezőkeresztes és a 151-es kilométernél lévő Szlovákia/Miskolc csomópont között a 3-as főút felé terelik.

Baleset történt a 3-as főúton is: Gödöllőn egy személygépkocsi villanyoszlopnak hajtott. A 30-as kilométernél a forgalom félpályán halad.

Egymásba hajtott két személykocsi a Gödöllő és Valkó közötti úton. Az egyik jármű a tetejére borult, a másik félig az árokba csúszott, és akadályozzák a forgalmat. A gödöllői hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az esethez a mentők is érkeztek.

Az M0-s autóút 11-es kilométerénél, az M6-os csomópontnál összeütközött egy személykocsi és egy kamion. Az autó a tetejére borult. A főváros XX. kerületének hivatásos tűzoltói áramtalanították a személykocsit. A balesethez a mentők is kivonultak.

Az M0-s autóút déli szektorában az M5-ös autópálya felé az M6-os autópálya csomópontjánál baleset történt.

A 11-es kilométernél a lehajtósávot foglalják a járművek.

 

Lezárások

További, a forgalmat nehezítő körülmények az utakon:

  • Az M6-os autópályán, Érd térségében a Pécs felé vezető oldalon a 15-ös és a 16-os kilométer között rézsűjavítás miatt a külső és a leállósávot lezárták.
  • A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötő utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.